Medarbetarundersökningar : som verktyg för företagsstyrning och förändring (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
150 x 225 x 12 mm
Vikt
320 g
SAB
Do
ISBN
9789144046921
Medarbetarundersökningar : som verktyg för företagsstyrning och förändring (häftad)

Medarbetarundersökningar : som verktyg för företagsstyrning och förändring

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

"Medarbetarundersökningar - som verktyg för företagsstyrning och förändring" kom på plats nummer två och fick hederspris i tävlingen Årets bokstöd 2007 som arrangeras av HR föreningen i samarbete med tidningen Personal & Ledarskap. Syftet med tävlingen är att välja ut böcker som kan inspirera och utgöra det bästa stödet i personalarbete. Medarbetarundersökningar används idag regelbundet i många företag. Benämningen är egentligen missvisande eftersom de som regel syftar till något mer än att genomföra en undersökning. Trots att syftet ofta är diffust lägger företagen årligen ut stora kostnader, resurser och tid på dessa undersökningar. Det saknas inte sällan kunskap om hur de ska genomföras på ett genomtänkt sätt, vilket gör att många misstag begås. En hög andel av undersökningarna ger därför inte förväntade effekter. Medarbetarundersökningar syftar till att sprida kunskap om hur medarbetarundersökningar kan genomföras på ett professionellt sätt då syftet är att anväda dessa som ett verktyg för företagsstyrning, utveckling och förändring. En grundläggande framgångsfaktor är att anpassa upplägg och genomförande till varje företags speciella strategiska inriktning och verklighet. Boken innehåller bl a en beskrivning av två framgångsexempel hämtade från Scania och Arla Foods. Medarbetarundersökningar vänder sig i första hand till personalspecialister och chefer i företag som arbetar med, eller planerar att arbeta med, medarbetarundersökningar samt studerande i personal- och arbetslivsfrågor, psykologi och företagsekonomi.Re
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Medarbetarundersökningar : som verktyg för företagsstyrning och förändring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En helt meningslös bok som inte säger mycket om värdet...
    Kent Berg, 18 april 2013

    En helt meningslös bok som inte säger mycket om värdet med medarbetarundersökningar. Att författaren inte kan förklara begreppet strategi är inte direkt imponerande.

Visa alla 1 recensioner