Rättsfilosofi : samhälle och moral genom tiderna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2005-12-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Nergelius, Joakim (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Oe:d
ISBN
9789144047041
Rättsfilosofi : samhälle och moral genom tiderna (häftad)

Rättsfilosofi : samhälle och moral genom tiderna

Häftad Svenska, 2005-12-01
285
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna bok presenterar rättsfilosofins framväxt ur ett brett historiskt perspektiv, med fördjupningar inom både moralfilosofi och politisk filosofi. Författarna beskriver betydelsefulla och bestående teoribildningar från de senaste tusen åren, till exempel naturrättsläran, utilitarismen, den historiska skolan, rättsrealismen och moderna kritiska teorier. Tonvikten har lagts vid att belysa vilket inflytande olika teorier fått under olika perioder. I denna andra upplaga har framför allt avsnitten om moderna filosofer utvecklats.Boken är främst avsedd som lärobok i juristutbildningen. Den vänder sig också till dem som är intresserade av principiella och rättsfilosofiska aspekter på juridiken, liksom till allmänt filosofiskt intresserade läsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rättsfilosofi : samhälle och moral genom tiderna
  2. +
  3. Rätten som gåta : en introduktion till rättsfilosofi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rätten som gåta : en introduktion till rättsfil... av Pauline Westerman (häftad).

Köp båda 2 för 658 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joakim Nergelius

Övrig information

Denna bok presenterar rättsfilosofins framväxt ur ett brett historiskt perspektiv, med fördjupningar inom både moralfilosofi och politisk filosofi. Författarna beskriver betydelsefulla och bestående teoribildningar från de senaste tusen åren, till exempel naturrättsläran, utilitarismen, den historiska skolan, rättsrealismen och moderna kritiska teorier. Tonvikten har lagts vid att belysa vilket inflytande olika teorier fått under olika perioder. I denna andra upplaga har framför allt avsnitten om moderna filosofer utvecklats.

Boken är främst avsedd som lärobok i juristutbildningen. Den vänder sig också till dem som är intresserade av principiella och rättsfilosofiska aspekter på juridiken, liksom till allmänt filosofiskt intresserade läsare.