Das Dach. 3. Textbok (häftad)
Format
Häftad
Språk
Tyska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Sturmhoefel, Marie (medf.)
Illustratör/Fotograf
Andreas Knutsson, Jan Kowalsky
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 195 x 9 mm
Vikt
380 g
Antal komponenter
Bok + CD
SAB
Ff
ISBN
9789144047157

Das Dach. 3. Textbok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Tyska, 2006-04-01
256
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Elevboken
Elevboken innehåller en stor variation av texter: dialoger, berättande texter, sakprosa, ramsor m.m. Nyttiga fraser samlas i "Bra att kunna-rutor". Det finns också en Minigrammatik och tvåspaltiga styckeordlistor med markerade aktiva glosor och genusfärger.

Digitalt läromedel
Det digitala läromedlet erbjuder kvalificerade möjligheter för eleven att arbeta hemma med sådant som behöver nötas in - glosor, uttal, textförståelse m.m. Alla aktiva texter är inlästa av professionella skådespelare. Ljudet kan spelas upp med textföljning i den digitala versionen av boken. Glosorna som hör till dessa texter kan sedan övas (med uttal) i fyra enkla steg. Det digitala läromedlet är giltigt i fyra år.

Läromedlets innehåll
Das Dach 3 tar upp personer, platser, aktiviteter och händelser. Vi ges inblickar i ungdomars vardagsliv och fritidsintressen och deras erfarenheter av vänskap och kärlek. Förutom samtal, dialoger, intervjuer och berättelser ges bl.a. prov på autentiska textinslag i form av en saga, skyltar och en tidtabell. Eleven får uttrycka åsikter, ge en vägbeskrivning, skriva ett referat och en bildbeskrivning och utmanas att klara olika situationer på tyska. Nyttiga fasta uttryck samlas i "Bra att kunna"-rutor, och stavning och grammatiska strukturer förklaras och övas i övningsböckerna. Vardagsliv, levnadssätt och sociala relationer i de tyskspråkiga områdena presenteras i återkommande "Info"-avsnitt, och dessutom avslutas redan bok 1 med avsnitt om högtider och de tysktalande länderna. Vi möter även Sydtyrolen, Schweiz och Liechtenstein, Luxemburg, samt lär oss mer om tyska motorvägar. Det är lätt för elev och lärare att sätta upp mål för lärandet och utvärdera dessa genom att varje enhet i övningsböckerna inleds med förslag på "Mål och utvärdering".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Das Dach. 3. Textbok
 2. +
 3. Tyska ord & uttryck : snabbguide till ett grundläggande ordförråd i tyska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tyska ord & uttryck : snabbguide till ett grund... av Daniel Eriksson (Övrigt).

Köp båda 2 för 311 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Das Dach. 3. Textbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. DACH 3 - textbok i recension
  Åke Svensson, 2 april 2019

  Boken känns ganska spännande, även om den ligger ett par årskurser under min undervisning på
  vuxenundervisningsstadiet i undervisningen. Men boken är ju helt beroende av hanteringen i
  undervisningen. Jag återkommer när jag har arbetat med boken ytterligare 2-3 veckor.
  (Jag inväntar leveransen av Übungsbuch till Dach 3, som känns som ett ganska nödvändigt komplement.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Textboken innehåller en stor variation av texter: dialoger, berättande texter, sakprosa, ramsor m.m. Nyttiga fraser samlas i "Bra att kunna-rutor". Minigrammatik. Tvåspaltiga styckeordlistor med markerade aktiva glosor och genusfärger.