Kognitiv behandling vid övervikt och fetma (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2014-02-25
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
150 x 225 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Vmbb,Vlab
ISBN
9789144047775
Kognitiv behandling vid övervikt och fetma (häftad)

Kognitiv behandling vid övervikt och fetma

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-02-25

Slutsåld

Kognitiv behandling vid övervikt och fetma bygger på en specialdesignad KBT-metod för övervikts- och fetmabehandling som i två publicerade vetenskapliga studier på Karolinska Institutet visat sig leda till bestående viktnedgång, trots att själva behandlingen bara omfattar 10 veckor.

Kognitiv behandling vid övervikt och fetma är ett program som i strukturerad lektionsform ger deltagarna kunskap om det som Lisbeth Stahre kallar för ett "kompensatoriskt ätbeteende" och hur man ska komma tillrätta med det.

Metoden ger patienten kunskap om både de verkliga orsakerna till överätandet och instrument att varaktigt kunna förändra detta. Boken är en manual för klinisk gruppbehandling och ger konkret handledning av både behandlingens uppläggning och genomförande. Den är rik på praktiska exempel som tillsammans med patientens handbok Övervikt handlar om känslor används direkt i behandlingsarbetet. Kostprogram ingår i programmet.

Kognitiv behandling vid övervikt och fetma vänder sig till sjuksköterskor, dietister, kuratorer, psykologer och läkare inom primärvård och övervikts- och ätstörnings-enheter, samt till högskolor och universitet. I boken förekommer OH-bilder tillgängliga för utskrift via bokens presentationssida.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kognitiv behandling vid övervikt och fetma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Boken bygger på verkliga erfarenheter och går på...
    Lajla Rosvall, 14 november 2013

    Boken bygger på verkliga erfarenheter och går på djupet vad som är orsaken/orsaker till felaktigt ätbeteende och vanor, vilket betyder: Ändra livsstil!

Visa alla 1 recensioner