Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2007-05-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Dokb,Vmbb
ISBN
9789144047782
Övervikt handlar om känslor : handbok för dig som eftersträvar bestående viktnedgång (häftad)

Övervikt handlar om känslor : handbok för dig som eftersträvar bestående viktnedgång

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2007-05-01

Slutsåld

Boken vänder sig till dig som är trött på att gå upp och ner i vikt. Trött på att känna tillfredsställelsen av att gå ner några kilon och uppleva besvikelsen av att snart gå upp samma kilon igen och ställer dig frågorna: Varför äter jag fel när jag vet hur jag ska äta rätt? Varför kan jag inte stå emot suget att stoppa något i munnen? Varför kan jag inte behålla viktnedgången? I boken redovisas ett program för viktkontroll som i vetenskapliga studier på Karolinska Institutet visat sig leda till bestående viktnedgång, trots att själva programmet bara omfattar 10 veckor. Detta är ingen vanlig "bantarbok" utan här presenteras ny kunskap om övervikt och varför det ofta är svårt att behålla en viktnedgång. Bokens program handleder dig till ett balanserat ätande och visar hur du genom förändring av förhållningssätt till vardagliga situationer både kan förstärka din självbild och påverka stress och alltför stora egenkrav. Boken kan användas av dig som vill komma tillrätta med dina viktproblem själv eller i grupp. Till boken hör handledarboken "Kognitiv behandling vid övervikt och fetma" som vänder sig till vårdpersonal.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Övervikt handlar om känslor : handbok för dig som eftersträvar bestående viktnedgång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vikt är ett känsligt ämne och är superaktuellt med...
    Lajla Rosvall, 14 november 2013

    Vikt är ett känsligt ämne och är superaktuellt med fetare människor och supersmala modeller. Känslan av att duga och passa in och vara tillräckligt vacker är viktig. Äta vettigt, må bra och lyckas är centralt tema i boken. Ändra livsstil.

Visa alla 1 recensioner