Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
733
Utgivningsdatum
2012-02-16
Upplaga
9
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Grubb, Anders (red.) / Lindstedt, Göran (red.) / Simonsson, Per (red.) / Axler, Olof (förf.) / Blennow, Kaj (förf.) / Blom, Anna (förf.) / Carlson, Joyce (förf.) / Christensson, Anders (förf.) / Dahlbäck, Björn (förf.) / Ekström, Ulf (förf.) / Floderus, Ylva (förf.) / Hansson, Lars-Olof (förf.) / Ha
Dimensioner
250 x 180 x 40 mm
Vikt
1794 g
SAB
Vcbba,6.0756
ISBN
9789144047874
Laurells Klinisk kemi i praktisk medicin (inbunden)

Laurells Klinisk kemi i praktisk medicin

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-02-16

Slutsåld

Klinisk kemi i praktisk medicin används som kurslitteratur för läkare, biomedicinska analytiker och biomedicinare sedan 40 år tillbaka. Den finns på avdelningar, mottagningar och vårdcentraler - överallt där man behöver ta prover för kliniskt kemiska analyser och tolka deras resultat. Nu föreligger den i sin nionde upplaga efter omfattande revision och med nyskrivna kapitel. I denna upplaga har innehållet organiserats med tydlig anknytning till kliniska problemområden. Alla kapitel har grundligt reviderats. Avsnitten om tolkning av analysresultat, allergi och autoimmunitet, hjärtinfarkt och hjärtskademarkörer, digestionsorganens sjukdomar, graviditet, infertilitet och prenataldiagnostik samt läkemedel, förgiftningar och missbruk är helt nyskrivna. Boken kan användas både för att slå upp fakta om specifika analyser och för att förstå de sjukdomsmekanismer som är av betydelse för tolkningen av laboratorieresultat. Modern medicinsk praxis är patientcentrerad och har sitt fundament i ett nära samspel mellan klinik, laboratorier och patienter. Kunskapsfragment inom klinisk kemi är lättillgängliga för alla och envar på nätet, men ger sällan den helhetsbild som behövs för grundlig förståelse och därmed optimal användning av laboratorieanalyser. Denna bok ger sådan helhetsbild.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Laurells Klinisk kemi i praktisk medicin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En av grundböckerna för läkare
    J. Andrén, 10 december 2015

    Fantastisk bok som kommer följa mig genom resterande delen av läkarprogrammet och mitt verksamma yrkesliv. Den är lättanvänd för att snabbt få en överblick om separata prover, alternativt även bredare kunskap m.h.a. kapitelindelningen.

  2. Bibeln för oss som biomedicinska analytiker. En bok...
    Maria Sedin, 25 april 2013

    Bibeln för oss som biomedicinska analytiker. En bok som man kan gå tillbaka till under hela arbetslivet om man för att få uppslag i vad som kan ha skett vid konstiga laboratoriesvar.

Visa alla 2 recensioner