Kunskap och människans redskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2008-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
220 x 155 x 17 mm
Vikt
520 g
SAB
Eaac,Doeaa,P:oa
ISBN
9789144048321
Kunskap och människans redskap (häftad)

Kunskap och människans redskap

Häftad Svenska, 2008-01-01
309
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Genom historien har människor omvandlat sina idéer till materiella redskap - konstgjorda ting som vi använder i nästan allt vi gör. Man kan till och med hävda att vi numera är helt beroende av teknik också när vi tänker; vi använder kalkylatorn för att räkna, ordbehandlaren för att skriva och när vi behöver komma ihåg något tar vi till papper och penna eller någon programvara på datorn. Människors kunskaper och färdigheter är kopplade till alltfler sådana redskap, och våra kunskaper har utvecklats genom årtusendena just genom att vi kan uttrycka dem med hjälp av materiella objekt.

Syftet med denna bok är att genom exempel från olika områden visa hur nära våra kunskaper är kopplade till teknik, och hur vi lär och gör erfarenheter genom att samspela med en värld av alltmer sofistikerade materiella objekt och redskap.

Boken vänder sig i första hand till studenter på lärarutbildningar, men också till utbildningar inom media-, hantverks- och vårdområdena samt till alla som har ett intresse för lärande i det moderna och komplexa samhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kunskap och människans redskap
  2. +
  3. Utbildningsvetenskap : ett kunskapsområde under formering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utbildningsvetenskap : ett kunskapsområde under... av Bengt Sandin, Roger Säljö (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kunskap och människans redskap