Samarbete för hälsa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2010-01-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Rudenstam, Nils-Gunnar (förf.) / Sandholm Larsen, Niels (förf.) / Skyvell Nilsson, Maria (förf.) / Springett, Jane (förf.) / Wenestam, Claes-Göran (förf.) / Dychawy Rosner, Irena (red.)
Dimensioner
224 x 155 x 12 mm
Vikt
320 g
SAB
V
ISBN
9789144048383
Samarbete för hälsa (häftad)

Samarbete för hälsa

(1 röst)
Häftad Svenska, 2010-01-11
332
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Samarbete förefaller vara en genomgående dimension av vardagsarbetet i vården och omsorgen. Samarbete inom de offentliga verksamheterna är varken oproblematisk eller lätt att genomföra, snarare tvärtom. Debatten kring den offentliga sektorn visar att människor många gånger upplever otillfredsställande kontinuitet samt dålig kommunikation mellan professionella grupper och organisationer. Bokens olika kapitel är skrivna av forskare med specifik erfarenhet i området och specialkunskaper inom arbetet med vård, omsorg, pedagogik, offentlig förvaltning och hälsoekonomi. Innehållet ger en orientering kring vad samarbetet inom den offentliga sektorn är och vilka effekter kan skönjas när olika verksamhetskulturer och logiker möts. Avsikten är att belysa komplexiteten i processer som äger rum när människor i en arbetsorganisation eller mellan organisationer samarbetar kring arbetsuppgifter för hälsa och omsorg. Boken riktar sig till vård- och omsorgsutbildningar, pedagogiska utbildningar - i första hand på högskolenivå - och till arbetsplatser. Den kan också användas av yrkesverksamma, till exempel administratörer, verksamhetsansvariga och andra personer i ledande ställning inom omsorg och vård med intresse för en långsiktig utveckling av den egna organisationen. Innehållet kan också vara av intresse för olika organisationer och en allmänhet som vill orientera sig i tidlöst fenomen relaterat till människors samspel och byggandet av organisationer och samhälle.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samarbete för hälsa
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 551 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Organisationers vardag : sett underifrån

    Hervé Corvellec, Leif Holmberg

    Denna bok bygger på berättelser från vardagen ute i olika organisationer - en vardag som förvånansvärt ofta varken är välordnad eller rationell. Berättelserna är skrivna av unga människor och speglar deras kontakter med arbetslivet i dagens Sverig...