Staber och stabsarbete : vid kriser, risker och olyckor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 6 mm
Vikt
260 g
SAB
Vpj
ISBN
9789144048406
Staber och stabsarbete : vid kriser, risker och olyckor (häftad)

Staber och stabsarbete : vid kriser, risker och olyckor

Häftad Svenska, 2007-08-01
359
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Samhällets förmåga att hantera olyckor, kriser och risker har aktualiserats under senare år. Ofta består problematiken i dessa lägen av att det krävs att expertis från en mängd olika områden måste samarbeta och hantera situationen tillsammans. Ledning bör då ske med hjälp av staber.

Detta är den första boken i sitt slag som behandlar staber och stabsarbete i samband med olika typer av kriser - såsom situationer med tidspress, då stora värden står på spel, när riskerna är höga eller då staben är mer eller mindre tillfällig. Boken tar upp en rad faktorer som påverkar stabers arbete och den ger även konkreta förslag till hur staber bäst organiseras och bör arbeta.

Boken består av tre delar - den första behandlar ledning med hjälp av staber, därefter behandlas beslut och beslutsfattande. Därefter följer bokens huvudavsnitt, om staber och stabsarbete. Detta avsnitt innehåller såväl beskrivningar och diskussioner om stabens uppgifter, som mer praktiska saker att hantera och ta hänsyn till från ett stabsperspektiv. Dessutom finns det ett antal bilagor, där en del konkreta tips och hjälpmedel sammanfattas.

Boken riktar sig primärt mot organisationer som arbetar med kriser, risker och olyckor, exempelvis kommunal räddningstjänst, polis och akutsjukvård. Den riktar sig även till organisationer som arbetar med dessa frågor såväl i internationell miljö som på nationell nivå. Boken kan med fördel användas i utbildning men fungerar även som en praktisk handbok för stabsarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Staber och stabsarbete : vid kriser, risker och olyckor
  2. +
  3. Ekonomistyrning - Principer och praxis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ekonomistyrning - Principer och praxis av Jan Greve (häftad).

Köp båda 2 för 977 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Staber och stabsarbete : vid kriser, risk...