Klimat och väder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2008-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
540 g
SAB
Ubaj
ISBN
9789144048499
Klimat och väder (häftad)

Klimat och väder

(1 röst)
Häftad Svenska, 2008-05-01
407
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Frågor om klimat och väder engagerar oss människor mer än någonsin tidigare. "Vad blir det för väder imorgon?" är kanske den vanligaste frågan vi ställer oss. Men med alla möjligheter att resa över hela jorden och i takt med att vårt samhälle blir allt mer globaliserat, är det lika relevant att undra hur vädret och klimatet ser ut på andra platser av jorden. Farhågor kring en möjlig global klimatförändring, gör att vi nu även undrar: Hur ser vädret ut om femtio år? Detta är en ny fråga som människan kanske aldrig ställt tidigare. Klimat och väder har blivit ämnen som behandlas vid allt fler högskoleutbildningar, och är dessutom viktiga ämnen på grundskola och gymnasium.

Boken Klimat och väder förklarar de olika meteorologiska processerna. I boken beskrivs olika karaktäristiska vädersituationer som finns över jorden och de klimattyper som dessa ger upphov till. Boken baseras till stor del på textboken Klimatologi och meteorologi, av samma författare och utgiven på Studentlitteratur. Innehållet i denna nya bok har dock anpassats för att också nå en vidare läsekrets, som inte har en naturvetenskaplig bakgrund.

Boken vänder sig till dig som har ett allmänt intresse för väder och klimat och vill få en bättre förståelse av dessa förhållanden. En viktig målgrupp är studenter vid de utbildningar inom universitet och högskola där väder och klimat behandlas, men där det inte är ett huvudämne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klimat och väder
  2. +
  3. Klimatförändringar - Naturliga och antropogena orsaker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klimatförändringar - Naturliga och antropogena ... av Jörgen Bogren, Torbjörn Gustavsson, Göran Loman (häftad).

Köp båda 2 för 785 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Klimat och väder