Allmänmedicinens vardag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2009-05-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 156 x 16 mm
Vikt
460 g
SAB
V
ISBN
9789144048673
Allmänmedicinens vardag (häftad)

Allmänmedicinens vardag

Häftad,  Svenska, 2009-05-25
603
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är en bok om allmänläkarens roll och arbetsvillkor idag. Det är en bok som utgår från samtal med åtta läkare, en psykolog och en idéhistoriker. De enskilda rösterna får fritt träda fram för att sedan vävas samman till mera övergripande reflektioner kring frågor om sjukdom och hälsa, nytta och värde, yrkesval och arbetssituation, riskbedömningar och frustrationer. Kunskapsfrågan är central. Vad är relevant och tillförlitlig kunskap för en allmänläkare idag? Vilken räckvidd har det evidensbaserade? Finns det annan kunskap värd namnet? Detta är några återkommande frågor i boken.
Bokens syfte är att ge en mångsidig bild av allmänmedicinen i dagens Sverige. Den knyter an till historien och försöker i någon mån blicka framåt och visa den roll som en medicinsk generalist har i ett alltmer specialiserat samhälle. Den vill också berätta något om allmänläkarens sammansatta och stimulerande yrke.
Boken vänder sig i första hand till allmänläkare, AT- och ST-läkare i allmänmedicin, men också till en betydligt vidare krets av läsare inom och utanför sjukvården med intresse för det humanistiska perspektivet. Den passar också utmärkt för politiker och administratörer som formar morgondagens sjukvård i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allmänmedicinens vardag
 2. +
 3. Nyckeln till din hälsa : självläkning med kinesisk medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln till din hälsa : självläkning med kines... av Diamantis Koukouvinos (inbunden).

Köp båda 2 för 742 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christer Petersson

 • Allt som händer när ingenting händer : möten med natur, litteratur och samtid

  Christer Petersson

  "De lyfter även den gråaste dag och mörkaste jord... de övervinner tyngdlagen oavbrutet. Därför kan trötthetens tyngd rinna av mig..."   Så beskriver Christer Petersson sin upplevelse av lärkorna och deras intensiva sång en solig vå...

 • Att finna sig : En antologi med tankar om livet

  Sven Velander, Eva Fodor Velander, Per-Olof Andersson, Christer Petersson, Anders Ekberg

  Att finna sig är en antologi där inget är för litet eller för stort för att rymmas innanför pärmarna, för inget är för obetydligt för att kunna få plats i livet. De tolv författarna tar på sitt eget sätt fram det som vi kallar livet. Vi får möta m...