Svenska fossil i ord och bild (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
110
Utgivningsdatum
2007-10-01
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
244 x 169 x 7 mm
Vikt
280 g
SAB
Udb-c
ISBN
9789144048772
Svenska fossil i ord och bild (häftad)

Svenska fossil i ord och bild

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2007-10-01
216
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att leta fossil har idag utvecklats till en populär hobby. Den svenska fossilförande berggrunden finns framför allt i Skåne, på Öland och Gotland, i Väster- och Östergötland, Närke, Dalarna, Jämtland och längs fjällkedjekanten. Fossilen i denna berggrund omfattar omkring 550 miljoner års utveckling och speglar det marina livet i vår del av världen, kontinenten Baltica, som under denna tid förflyttat sig från ett läge där dagens Sydafrika ligger till där vi finns idag. Denna resa genom olika klimatzoner återspeglas i såväl den svenska sedimentära berggrundens sammansättning som i de fossila djuren och växterna. De första upplagorna av denna fossilbok skrevs först och främst för undervisning i geovetenskap vid Lunds universitet, men den stora efterfrågan från allmänheten gör att den nu fått en vidare spridning till skolor och intresserade amatörer. Både den intresserade läsaren, amatören, skoleleven och den universitetsstuderande har glädje av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska fossil i ord och bild
  2. +
  3. Sveriges geologi från urtid till nutid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges geologi från urtid till nutid av Jan Lundqvist, Thomas Lundqvist, Maurits Lindström, Mikael Calner, Ulf Sivhed (häftad).

Köp båda 2 för 1162 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svenska fossil i ord och bild. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Strålande nybörjare-bok
    Malin Edlund, 6 oktober 2020

    Fungerar som uppslagsverk, med kortare rekonstruktion av miljöer och genomgång av tidsperioder. Pedagogiskt uppbyggd, lätt att hänga med i både tidsåldrar samt de latinska namnen = fossil-grupperna. Bra med tydliga bilder och illustrationer. Inte för djuplodande, bra överblick för den som börjar läsa in sig i ämnet eller behöver ett bra uppslagsverk. Tips på vidare läsning finns oxå i boken för den som vill ha hjälp med att sätta sig in i ämnet på en djupare nivå.

Visa alla 1 recensioner