Kognitiv psykologi : processer och störning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2009-02-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Karin Larsson Wentz
Dimensioner
250 x 174 x 34 mm
Vikt
1264 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789144048857

Kognitiv psykologi : processer och störning

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2009-02-09
529
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hjärnan är vårt inre universum. Hjärnans komplexa funktioner är i dag till stor del, men inte helt, kartlagda. Kognitiv psykologi - processer och störningar beskriver vad forskningen hittills kommit fram till när det gäller grundläggande kognitiva funktioner som uppmärksamhet, varseblivning, inlärning och minne samt tänkande och språk. Författarna går systematiskt igenom de olika funktionssystemen. Först beskrivs de normala funktionerna, därefter behandlas störningar och funktionsbortfall i systemet, t.ex. efter en hjärnskada eller vid sjukdom. Boken ger på detta sätt en grundlig introduktion i hur hjärnans olika funktioner är uppbyggda, och visar hur denna kunskap tillkommit genom studier av specifika symtom på skador i olika delar av hjärnan. Boken innehåller en omfattande ordlista över centrala begrepp och en mängd illustrationer som konkretiserar och exemplifierar de processer som beskrivs. Varje kapitel avslutas dessutom med en sammanfattning och en förteckning över rekommenderad litteratur för den som vill läsa mer. Kognitiv psykologi - processer och störningar vänder sig till studenter och yrkesverksamma inom olika beteendevetenskaper där man behöver kunskaper om grundläggande kognitiva processer och vad som händer när dessa system skadas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kognitiv psykologi : processer och störning
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 768 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kognitiv psykologi : processer och störning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Boken är lätt att förstå, men jag saknar avsnitt om...
    lotta, 8 januari 2014

    Boken är lätt att förstå, men jag saknar avsnitt om funktionsnedsättningar förvärvade på annat sätt än vid operationer och olyckor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Groome