Djuren och människan : om den moderna biologin och dess världsbild (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2009-11-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Silverin, Bengt (förf.) / Uller, Tobias (red.)
Dimensioner
223 x 156 x 15 mm
Vikt
340 g
SAB
Ue
ISBN
9789144048888

Djuren och människan : om den moderna biologin och dess världsbild

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2009-11-06
377 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Biologin är en vetenskap som det är svårt att vara likgiltig inför - den påverkar starkt vår syn på världen och på oss själva. Biologin får också en allt större roll i människors vardag, och då inte bara för tillvarons materiella aspekter, även det naturvetenskapliga tankesättet blir allt mer aktuellt. Idag utvecklas biologin med rasande fart och expanderar också in på nya områden. Exempelvis söker beteendeekologin ge evolutionärt grundade förklaringar till djurs - och människors - beteenden, och försöker också svara på frågan om moralens ursprung, en fråga som tidigare varit förbehållen teologin och filosofin. Molekylärbiologins utveckling har givit oss helt nya redskap för att förstå och manipulera livets molekylära processer och öppnar svindlande perspektiv med såväl möjligheter som utmaningar.

Syftet med denna bok är att ge en inblick i en dynamisk och fascinerande vetenskap. Den diskuterar naturvetenskapens historia och vetenskapsfilosofi, förhållandet mellan religion och vetenskap, liksom konflikten mellan evolutionsbiologin och "intelligent design". Vidare behandlas evolutionens mekanismer, arter och artbildning, biologiska aspekter på sexualitet och fortplantning, samarbetets biologi, frågan om moralen har sin grund i biologin, samt de pseudovetenskapliga ideologierna socialdarwinism och eugenik.

Boken vänder sig till alla som är intresserade av biologi och dess relation till människan, kulturen och samhället. Den kräver inga särskilda förkunskaper.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Djuren och människan : om den moderna biologin och dess världsbild
  2. +
  3. Djurvänskaper : i ljuset av den nya biologin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Djurvänskaper : i ljuset av den nya biologin av Ewelyn Sokolowski (inbunden).

Köp båda 2 för 521 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Djuren och människan : om den moderna bio...