Religionsboken om Sverige : en basbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
360 g
SAB
C
ISBN
9789144050034

Religionsboken om Sverige : en basbok

Häftad,  Svenska, 2008-04-01
347
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Religionsboken om Sverige är en lärobok som lättillgängligt och engagerande berättar om de större religioner som finns i vårt land. Perspektivet är ungdomars frågor inför de stora livsfrågorna och de svåra etiska och moraliska problem vi alla måste ta ställning till.
Varje kapitel har ett tema som skildras genom en berättelse kring eleverna i en gymnasieklass. De möter problem och tvingas tänka över var de själva står i frågor som rasism, jämställdhet, Guds existens och om det finns ett liv efter döden. Därefter följer en kortare faktadel som presenterar de olika religionernas syn på temat. Läs- och filmtips ger möjlighet till fördjupningar i frågeställningarna.
Språket är enkelt och svåra ord förklaras i sitt sammanhang. Invävt i texterna finns uppgifter där eleverna får både söka fakta och reflektera över sina egna ståndpunkter.
Till boken hör en digital del, där eleverna på samma gång kan läsa bokens texter och lyssna på dem (e-bok med text och ljud), eller lyssna på texten via mp3-filer.
En omfattande lärarpärm hör till läromedlet. Här finns bl.a. diagnostiska och avslutande test, fördjupande fakta och intervjuer med människor med olika religiösa tillhörigheter.
Boken vänder sig till elever på såväl grundskolans högstadium som gymnasienivå, som av olika skäl saknar nödvändiga grundkunskaper i ämnet. Den ger en god bas för de fortsatta studierna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Mittpunkt Religionskunskap 1 Lärarpaket - Digitalt + Tryckt

    Bengt Tollstadius, Per Bergström, Ingemar Öberg

    Mittpunkt Religionskunskap 1 sätter den enskilde eleven i centrum. Genom en tydlig struktur, ett enkelt språk och texter som fokuserar på det väsentliga, skapar läromedlet en lust att lära och en möjlighet att lyckas. LÄRARPAKETET Lärarpaketet til...