Åtgärdsprogram i praktiken : att arbeta med elevdokumentation i skolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2008-08-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 152 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Eu
ISBN
9789144050096
Åtgärdsprogram i praktiken : att arbeta med elevdokumentation i skolan (häftad)

Åtgärdsprogram i praktiken : att arbeta med elevdokumentation i skolan

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2008-08-19
272
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Var femte elev i den svenska skolan är i behov av någon form av stöd. I praktiken innebär det att varje klassföreståndare skriver minst 5-6 åtgärdsprogram per termin. Arbetet med åtgärdsprogram är en verksamhet där lärare ofta känner sig osäkra och tycker att de saknar kunskaper om hur de ska gå tillväga.
Hur kan ett åtgärdsprogram bli ett reellt stöd i verksamheten i stället för ännu ett papper i en pärm? Hur kan skolans dokumentation utvecklas så att den utgör ett effektivt redskap för att främja de pedagogiska förutsättningarna? Hur kan åtgärdsprogrammen bli en naturlig del i arbetet med elever i behov av särskilt stöd?
Den här boken utgår från sex autentiska fallbeskrivningar där skolan upprättat åtgärdsprogram för elever med olika typer av stödbehov. Analysen visar att de arbetslag som bjuder in föräldrar och elever till en öppen dialog kring aktuella åtgärder skapar förutsättningar för en inkluderande skola där elever med olika förutsättningar och behov kan arbeta tillsammans. I boken presenteras dessutom Skolverkets allmänna råd För arbete med åtgärdsprogram.
Åtgärdsprogram i praktiken vänder sig till studenter på grundläggande lärarutbildning, blivande specialpedagoger och speciallärare. Den passar också utmärkt som kursbok på skolledarutbildning samt som kompetensutveckling för verksamma lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Åtgärdsprogram i praktiken : att arbeta med elevdokumentation i skolan
 2. +
 3. Att anpassa undervisning : till individ och grupp i klassrummet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att anpassa undervisning : till individ och gru... av Anja Thorsten, Karin Forslund Frykedal, Sofia Boo (häftad).

Köp båda 2 för 665 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Åtgärdsprogram i praktiken : att arbeta med elevdokumentation i skolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra tydligt och men lite inaktuell.
  Thomas Swenson, 14 april 2015

  Läser specialpedagogprogrammet i linköping och hon är tydlig och klar i sitt skrivande. Men eftersom det kommit nya riktlinjer och allmänna råd osv så blir en del i boken inte längre aktuellt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lisa Asp-Onsjö

 • Utvärdering och bedömning i skolan : för vem och varför?

  Agneta Hult, Anders Olofsson, Lisa Asp-Onsjö, Andreas Bergh, Hanna Eklöf

  Utvärdering och bedömning i skolan kommer nu i en reviderad andra utgåva med flera nya aktuella kapitel och uppgifter. Bland annat har boken uppdaterats med kapitel om införandet av betyg i årskurs 6, PISA-undersökningarna, elevinflytande och syst...