Läsförståelse i teori och praktik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2008-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Ulrika Jakobsson
Originaltitel
Leseforståelse. Lesning i kunnskapssamfunnet
Dimensioner
222 x 155 x 14 mm
Vikt
380 g
SAB
Eaaca
ISBN
9789144051291
Läsförståelse i teori och praktik (häftad)

Läsförståelse i teori och praktik

(3 röster)
Häftad Svenska, 2008-09-01
333
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Läsförståelse är en kompetens som är helt avgörande i ett kunskapssamhälle som vårt. Det gäller inte bara inom skolan, där förståelse av olika typer av texter är en viktig sida av elevernas förmåga att tillägna sig kunskap. Att kunna läsa med förståelse och förstånd är minst lika betydelsefullt utanför utbildningssystemet för ett fullvärdigt deltagande i arbetsliv och samhälle. Ändå kommer undervisning i läsförståelsestrategier ofta på undantag, det vill säga eleverna blir inte tillräckligt uppmärksammade på hur viktigt det är att göra en målinriktad strategisk insats för att förstå texterna de läser. Hur gör man då som lärare för att genomföra en sådan undervisning? Vilka teoretiska insikter måste man ha för att undervisningen i läsförståelse ska bli framgångsrik? I bokens tio kapitel diskuteras vad det egentligen innebär att förstå det man läser, bland annat ur utvecklingspsykologiskt och minoritetsspråkligt perspektiv. Författarna ger här en bred och forskningsgrundad introduktion till läsförståelse, men också en mängd praktiska riktlinjer för dem som ska planlägga och genomföra undervisning i läsförståelse för elever i olika åldrar och med olika förutsättningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läsförståelse i teori och praktik
  2. +
  3. Glädjen i att förstå : språk- och textarbete med barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glädjen i att förstå : språk- och textarbete me... av Kerstin Bergöö, Karin Jönsson (häftad).

Köp båda 2 för 609 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ivar Bråten

  • Vygotskij och pedagogiken

    Ivar Bråten, Kirsten Kopp, Anne Cathrine Thurmann-Moe, Kamil Z Øzerk, Erling Lars Dale

    Intresset för hur socialt samspel bidrar till barns lärande och utveckling växer. En av de mest inflytelserika forskarna på detta område är Lev Vygotskij, som levde i det forna Sovjetunionen under första hälften av 1900-talet. Den här boken visar ...