Juridik och rättsvetenskap i socialt arbete (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2009-03-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Oe
ISBN
9789144051598
Juridik och rättsvetenskap i socialt arbete (häftad)

Juridik och rättsvetenskap i socialt arbete

Häftad Svenska, 2009-03-31
357
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Juridik och rättsvetenskap i socialt arbete analyserar rättens funktioner, betydelse och användbarhet inom rättsvetenskap och samhällsvetenskap i allmänhet och socialt arbete i synnerhet. Syftet med antologin är att visa att rätten är en oundviklig del av socialt arbete, eftersom rättsreglerna kan påverka människors levnadsvillkor och beteenden på ett genomgripande sätt. Rättsvetenskapliga teorier och metoder behövs för att få kunskap om såväl rättsreglernas innehåll som rättens samhälleliga funktioner och effekter. Socialrätten, som socionomer främst kommer i kontakt med, består ibland av målinriktad ramlagstiftning. Tillämpning av socialrätt förutsätter både juridiska och socialt yrkesspecifika kunskaper. Eftersom bedömningar och beslut skall anpassas till enskilda människors individuella behov kan rättssäkerhet i bemärkelsen likabehandling och förutsebarhet många gånger vara svårt att uppnå. I boken påvisas behovet av medvetenhet om ekonomiska, politiska, sociala och psykologiska maktförhållandens inverkan på rätten och rättstillämpning i socialt arbete.

Antologin innehåller två delar. I den första delen presenteras rättsdogmatiken och andra rättsliga perspektiv. I den andra delen finns praktiska exempel relaterade till rättens funktioner i det sociala arbetet.

Boken vänder sig till studerande på socionomprogrammet och juristprogrammet samt till yrkesverksamma socionomer och jurister.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juridik och rättsvetenskap i socialt arbete
  2. +
  3. Sekretess : handbok för socialtjänsten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sekretess : handbok för socialtjänsten av Lars Clevesköld, Anders Thunved (häftad).

Köp båda 2 för 617 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Juridik och rättsvetenskap i socialt arbete