Svensk universitetsgrammatik för nybörjare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2009-06-17
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
254 x 175 x 15 mm
Vikt
491 g
SAB
Fc.01
ISBN
9789144052045

Svensk universitetsgrammatik för nybörjare

(32 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2009-06-17
393
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här läroboken i svensk grammatik utgår författaren Gunlög Josefsson från traditionell grammatik, men fogar in nyare resonemang från modern grammatikforskning. Genom hela boken görs jämförelser med Svenska Akademiens grammatik, men beskrivningarna har här anpassats och förenklats. Varje kapitel innehåller en mängd exempel för att illustrera och klargöra resonemangen, och i särskilda "Läs-mer-rutor" erbjuds fördjupande diskussioner och problematiseringar. Den är därmed anpassad såväl till dem som har lite mindre goda förkunskaper som till dem som har en något fastare grund att stå på.Svensk universitetsgrammatik för nybörjare behandlar begreppet grammatik ur olika synvinklar. De inledande kapitlen ägnas åt genomgångar av svenskans språkljud, böjningslära och ordbildning. I de efterföljande kapitlen ges ingående beskrivningar av frasstruktur, primära satsdelar och fullständig satslösning, liksom av grammatikens största enheter: meningar, makrosyntagmer och yttranden. Men författaren förklarar också olika möjligheter som syntaxen erbjuder till språklig variation, presenterar grunderna i semantik samt diskuterar vilken nytta och glädje vi kan ha av grammatik.

I denna andra, reviderade upplaga har bland annat tillkommit nyskrivet material om språkets ljudsystem och om språkhandlingsteori.Boken riktar sig främst till studerande i svenska och nordiska språk vid universitet och högskolor, i synnerhet lärarstudenter, men den lämpar sig också väl som stöd för studerande i andra språk. Övningsboken med samma titel ger läsaren ytterligare möjligheter att tillägna sig solida kunskaper i grammatik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svensk universitetsgrammatik för nybörjare
 2. +
 3. Svensk universitetsgrammatik för nybörjare - Övningar med facit och kommentarer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk universitetsgrammatik för nybörjare - Öv... av Gunlög Josefsson (häftad).

Köp båda 2 för 686 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svensk universitetsgrammatik för nybörjare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För Nybörjare?!
  Madelen Eränen, 12 februari 2014

  Skulle gärna vilja ha enklare förklaringar i vissa fall! Tex subjekt och predikat. Vill ha en lättare förklaring för oss nybörjare.

 2. Låt inte ordet universitetsgrammatik avskräcka dig!...
  I, 18 juni 2013

  Låt inte ordet universitetsgrammatik avskräcka dig!
  Den andra halvan av boken är mest intressant, där man börjar titta på fraser och satsdelar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gunlög Josefsson