Motstånd och fantasi : historien om F (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2008-08-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Rönnblom, Malin (förf.)
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
232 g
SAB
Qba
ISBN
9789144052250
Motstånd och fantasi : historien om F (häftad)

Motstånd och fantasi : historien om F

(1 röst)
Häftad Svenska, 2008-08-13
317
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Ni är bara kvinnor, är inte det ett problem?"

"Är det här verkligen vetenskap?"

"Alla män förtrycker inte alla kvinnor."

Feminism väcker starka känslor - det är ingen nyhet. Feministisk forskning har utvecklats inom akademin och på olika sätt påverkat samhället under de senaste decennierna. Ofta efterfrågas och välkomnas de kunskaper som den feministiska forskningen ger upphov till, men lika ofta blir reaktionerna negativa. I fokus för Motstånd och fantasi står just de tillfällen då feministisk forskning möts av motstånd. Här beskrivs hur motståndet uttrycks och vilka föreställningar som finns om F - den feministiska forskaren. Med hjälp av teorier om kön och makt analyseras processer av motstånd som en del av hur könsordningen i samhället återskapas.

Författarna har i sin analys av feministisk forskning och kunskapsförmedling utgått ifrån egna erfarenheter, vilka analyserats gemensamt. De skapar även fantasier som syftar till att utforska och tänja gränserna för vad som är möjligt - i tanke och handling.

Motstånd och fantasi är lämplig som kursbok inom genusvetenskap, organisationsteori, ledarskap och andra samhällsvetenskapliga ämnen och riktar sig till personer som är intresserade av feminism, jämställdhet, förändringsprojekt, utmanande kunskap och nyskapande metoder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motstånd och fantasi : historien om F
  2. +
  3. Health Management : vinst, värde, kvalitet i hälso- och sjukvården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Health Management : vinst, värde, kvalitet i hä... av Lars Nordgren, Kristofer Hansson, Henrik Loodin, Pia Valentin Rehncrona, Anders Urbas (häftad).

Köp båda 2 för 737 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »