Att skriva examensarbete inom utbildningsvetenskap (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2011-10-14
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 150 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Ea,Fc.06
ISBN
9789144052267

Att skriva examensarbete inom utbildningsvetenskap

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2011-10-14
308
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad kännetecknar den goda forskningen och den vetenskapliga rapporten inom området utbildningsvetenskap? Vilka metoder, regler och konventioner finns? I alla högskoleutbildningar ingår forskningsmetodik dels som förberedelse för forskning och uppsatsskrivande, dels som ett led i att förstärka det vetenskapliga och akademiska förhållningssättet. Trots att likheterna är stora för vad vi anser vara ett vetenskapligt arbete, skiljer sig olika universitetsdiscipliner åt vad gäller hur forskningen kan gå till och hur den vetenskapliga uppsatsen bör vara utformad. Författaren till den här boken beskriver hur just forskningen och rapporteringen inom utbildningsvetenskap ser ut. Områden som tas upp är:
Att utforma den inledande undersökningsplanen
Att söka litteratur kring utbildningsvetenskaplig forskning
Val av metod och undersökningsgruppForskarens statistiska grundbegreppUndersökningsrapportens struktur och några stilistiska synpunkter
Redovisningen av uppsatsen på ett slutseminarium

Boken är främst avsedd som handbok för lärarstuderande i deras avslutande examensarbete, men den är också användbar för den som skriver magister- och masteruppsatser inom beteendevetenskapliga ämnen samt forskarstuderande inom pedagogiskt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att skriva examensarbete inom utbildningsvetenskap
  2. +
  3. Vetenskapsteori för lärarstudenter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vetenskapsteori för lärarstudenter av Ulf Brinkkjaer, Marianne Høyen (häftad).

Köp båda 2 för 637 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Stukát

  • Statistikens grunder

    Staffan Stukát

    I de flesta högskoleutbildningar ingår en grundläggande kurs i statistik. Flertalet böcker i statistik är emellertid alltför omfattande och avancerade för dessa kurser. Denna bok är skriven för att ge en introduktion i elementär statistik och inne...