En svensk historia från vikingatid till nutid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
404
Utgivningsdatum
2009-06-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 25 mm
Vikt
590 g
SAB
Kc
ISBN
9789144052465

En svensk historia från vikingatid till nutid

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2009-06-16
418
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En svensk historia från vikingatid till nutid behandlar svensk historia under cirka 1200 år. Den utgår från ett socialhistoriskt och kulturanalytiskt perspektiv där kvinnor och män av kött och blod ställs i centrum. Hur deras livsvillkor sett ut och vad som format dessa är centralt i boken. Läsaren får kunskap om arbetets villkor, hur livsförnödenheter producerats och överskottet fördelats under skilda tidsperioder.Denna nya upplaga ger också insikter i hur reproduktionen organiserats och hur synen på sexualitet förändrats. Klass, genus, etnicitet och nation är perspektiv som genomsyrar framställningen.Eftersom författarnas ansats är att peka på de olika företeelser i samhället som inverkat på människors livsvillkor belyses även den politiska historien. Författarnas strävan är att med hjälp av det historiska stoffet bidra till förståelsen av nutidens frågor.I denna nya upplaga har inte bara resultaten från det tidiga 2000-talets historieforskning lyfts in utan också nyare teoretiska dimensioner har använts för att göra framställningen mera spännande. Sålunda har t.ex. ett konstruktivistiskt perspektiv tillämpats för att synliggöra hur föreställningarom svenskhet skapats under olika tidsperioder.Boken vänder sig i första hand till studenter i historia, exempelvis inom lärarutbildningen. Den kan också vara givande läsning för den som vill ha en lättillgänglig, men något otraditionell, översikt över svensk historia.Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En svensk historia från vikingatid till nutid
  2. +
  3. I samma flod : Putins krig mot kvinnorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt I samma flod : Putins krig mot kvinnorna av Sofi Oksanen (inbunden).

Köp båda 2 för 617 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En svensk historia från vikingatid till nutid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst och intressant. Gillar titeln "en svensk...
    Student, 13 december 2013

    Lättläst och intressant. Gillar titeln "en svensk historia" vilket menar att det finns flera olika typer av det vi annars kallar den svenska historien! Bra kursbok!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna