Litteraturens offentligheter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2009-03-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 15 mm
Vikt
377 g
SAB
G:oa
ISBN
9789144052472
Litteraturens offentligheter (häftad)

Litteraturens offentligheter

(1 röst)
Häftad Svenska, 2009-03-25
306
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Litteratur har alltid varit en del av det offentliga livet. Exemplen är många, från antikens dramer - som skrevs som tävlingsstycken och uppfördes inom ramen för Atens politiska liv - till Elizabeth Alexanders framförande av sin dikt "Praise Song for the Day" vid Barack Obamas presidentinstallation. Litteraturen har i alla tider berört sina läsare och åhörare, den har påverkat politiker och lagstiftare och manat till uppror eller försvarsstrid.

Tanken med Litteraturens offentligheter är att bredda litteraturstudiet genom att utforska hur författare och läsare på skiftande arenor använder litteraturen för olika syften. Skribenterna undersöker hur litterära texter blir föremål för debatt och förhandling vad gäller värderingar och uppfattningar - i vårt eget land såväl som i andra länder, i samtiden såväl som historiskt. Det offentliga samtalet om litteratur är helt enkelt en väsentlig del av litteraturen själv.

Boken vänder sig främst till studenter i litteraturvetenskap och språk vid universitet och högskolor.

OMSLAGSBILD: En modern hovpoet? Elizabeth Alexander framför sin specialskrivna dikt vid Barack Obamas presidentinstallation 2009.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Litteraturens offentligheter
  2. +
  3. Läsning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läsning av Jenny Bergenmar, Lotta Bergman, Alexandra Borg, Thomas Götselius, Johan Jarlbrink (häftad).

Köp båda 2 för 435 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna