Omvårdnadsorienterad kommunikation : relationsetik, samarbete och konfliktlösning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2008-12-09
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Anette Glad
Dimensioner
224 x 148 x 30 mm
Vikt
746 g
SAB
Vpg,Doef
ISBN
9789144053318
Omvårdnadsorienterad kommunikation : relationsetik, samarbete och konfliktlösning (häftad)

Omvårdnadsorienterad kommunikation : relationsetik, samarbete och konfliktlösning

(9 röster)
Häftad,  Svenska, 2008-12-09
616
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Hilde Eide och Tom Eides Omvårdnadsorienterad kommunikation är en forskningsbaserad fackbok om kommunikation inom hälso- och sjukvård. Författarna utgår ifrån dialoger och berättelser som hämtats ur verkligheten, och presenterar och diskuterar ett brett spektrum av kommunikationsfärdigheter som man måste behärska som vårdgivare. Dessutom ges en grundläggande teoretisk vägledning.

Denna reviderade utgåva har utökats med kapitel om förändringsvägledning, samarbete i grupp, kommunikation med barn och med äldre, psykologiska relationsteorier samt ett nyskrivet kapitel om kommunikationsetik.

Omvårdnadsorienterad kommunikation har varit tongivande inom sitt område sedan den kom ut första gången 1996. Den skrevs ursprungligen för grundutbildningar, men används även inom en rad vidareutbildningar. Den har översats till flera språk.

Boken är populär hos och rekommenderas till studerande inom hälso- och sjukvårdsutbildningarna, framför allt sjuksköterskestudenter. Boken kan också rekommenderas till verksamma sjusköterskor som vill vidareutvecklas och förbättra sina kunskaper i omvårdnadsorienterad kommunikation. Boken bidrar på många sätt till ökad kunskap om det mellanmänskliga samtalet och utmanar blivande och redan verksam hälso- och sjukvårdspersonal att förbättra detta samtal.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna