Barns inflytande i förskolan : en fråga om demokrati (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2009-02-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 5 mm
Vikt
150 g
SAB
Eab.01,Emi
ISBN
9789144053325
Barns inflytande i förskolan : en fråga om demokrati (häftad)

Barns inflytande i förskolan : en fråga om demokrati

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2009-02-11
205
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Har barn möjlighet att påverka vardagen i förskolan? Kan barn ta ansvar om de får ett större inflytande?Boken bygger på ett utvecklingsarbete i förskolan och berättar om lärares strävan efter att utveckla sitt arbete kring demokrati och inflytande. Det handlar om barnperspektiv och barns perspektiv samt punktuella och relationella perspektiv.Boken innehåller ett antal berättelser om händelser i förskolan som lärarna dokumenterat och analyserat och som ger en bild av hur de arbetar för att fullgöra och förstå sitt uppdrag när det gäller barns rätt att påverka sin vardag.Som ledare för utvecklingsarbetet ser författaren stora möjligheter att förbättra och utveckla det pedagogiska arbetet genom att vuxna bejakar barnens idéer och initiativ. Resultaten av arbetet har lett till större lugn, fördjupad koncentration och påtaglig kreativ glädje och trivsel för både barn och vuxna.Boken är avsedd för lärarutbildning och fortbildning inom förskola, skola och fritidshem. Den riktar sig också till politiker, tjänstemän och chefer som har att ansvara för att barn kommer till tals och blir lyssnade på i all verksamhet som rör dem. Den är också avsedd för föräldrar och andra som intresserar sig för barns liv med varandra och med vuxna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barns inflytande i förskolan : en fråga om demokrati
 2. +
 3. Lekande rätt : en förskola för barnets rättigheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lekande rätt : en förskola för barnets rättigheter av Fanny Davidsson (häftad).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barns inflytande i förskolan : en fråga om demokrati. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ganska tydlig bok och innehållsrik, med bra exempel...
  Panagiota Karypidou, 12 november 2013

  Ganska tydlig bok och innehållsrik, med bra exempel som gör innehållet konkret. Barninflytande studeras utifrån olika synvinklar och olika åsikter så läsaren har får en bredd överblick.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elisabeth Arnér

 • Barnet och förskolans pedagogiska ledarskap

  Elisabeth Arnér, Solveig Sollerman

  Har barnets röst betydelse för förskolans ledarskap? Den här boken handlar om vad ledarskap i förskolan kan betyda för såväl barn som pedagoger, förskolechefer och föräldrar. Boken fokuserar på för¿skolechefens och förskollärarens pedagogiska leda...