Kolindkuren : från byråkrati till utveckling (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2009-04-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 172 x 15 mm
Vikt
560 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789144053448
Kolindkuren : från byråkrati till utveckling (häftad)

Kolindkuren : från byråkrati till utveckling

Häftad Svenska, 2009-04-03

Slutsåld

Kolindkuren ger svaret på varför framgång är roten till misslyckande för såväl offentliga organisationer som privata företag. Och boken sätter fingret på hur vi alla dagligen konfronteras med konsekvenserna i form av bland annat dålig service, mördande byråkrati och usel ledning.
Lars Kolind visar både ledare och medarbetare hur vi i praktiken kan föra oss själva och varandra framåt. Och författaren lägger inte fingrarna emellan när han konkret illustrerar hur allt från grundskolor till fackföreningar behöver förnya sig.
Kolindkuren är en praktisk, provocerande och professionell hjälp för alla som intresserar sig för ledning - oavsett vem du är och vad du gör. Du får ny inspiration och lär dig att noga syna dig själv, din ledning och din verksamhet i sömmarna. Och du får samtidigt de verktyg som du behöver för att göra något åt problemen innan det är för sent. Men kuren är inte skapad för dem som är lata eller förändringsskygga. Den är tvärtom en thriller för alla som tror att allt går bra.
"Lars Kolind lyfter ett allvarligt fenomen i näringslivet, nämligen hur företag som anser sig vara framme vid målet snabbt stagnerar och förlorar sin livskraft. Utifrån Kolinds egna erfarenheter som företagsledare blir också de verktyg han visar på såväl trovärdiga som praktiskt användbara. Att vinna kriget mot byråkratin och skapa ett mer kunskapsorienterat och innovativt klimat är en fråga om överlevnad."
Håkan Sträng
VD IHM Business School
tidigare Marknads- och Försäljningchef Volvo Personbilar Norden
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Kolind

  • Unboss

    Jacob Botter, Lars Kolind

    UNBOSS is a book about work and leadership, unlike any you've seen before. The book questions everything you thought was obvious: Did you think that the purpose of business was to make money? No-businesses must first and foremost be useful. They m...