Äldres hälsa och ohälsa : en introduktion till geriatrisk omvårdnad (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2009-06-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Heikkilä, Kristiina (förf.) / Hellström, Ingrid (förf.) / Hommel, Ami (förf.) / Jakobsson, Ulf (förf.) / Jönsson, Ann-Cathrin (förf.) / Karlsson, Christine (förf.) / Kristensson, Jimmie (förf.) / Lindberg, Åsa (förf.) / Magnusson, Måns (förf.) / Modig, Sara (förf.) / Rahm Hallberg, Ingalill (förf.)
Dimensioner
251 x 177 x 20 mm
Vikt
584 g
SAB
Vs
ISBN
9789144053530
Äldres hälsa och ohälsa : en introduktion till geriatrisk omvårdnad (häftad)

Äldres hälsa och ohälsa : en introduktion till geriatrisk omvårdnad

(2 röster)
Häftad Svenska, 2009-06-30
425
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att möta och vårda äldre personer kräver omfattande kunskap och ständig uppdatering inom en rad olika områden. Detta är nödvändigt för att till fullo förstå och hantera äldre personers ofta komplexa hälsosituation. Denna bok syftar till att ge en heltäckande och aktuell översikt av såväl äldres hälsa som ohälsa. Inledningsvis redogör författarna för olika teorier om åldrandet och döendet och tar också upp områden som förebyggande arbete, livskvalitet och aktivitet. Därefter görs en grundlig genomgång av det fysiologiska åldrandet, fysisk och psykisk ohälsa samt de vanligaste sjukdomstillstånden och hur dessa behandlas. Boken belyser även det akuta omhändertagandet av en äldre person, vilket får allt större relevans i dagens akutsjukvård eftersom en stor andel av patienterna är äldre. Ytterligare frågor som tas upp i boken är t.ex. äldre i samhället, lagstiftning, informell vård, genus, etnicitet, värdighet samt möten i vården. Författarna representerar ett brett ämnes- och kunskapsmässigt fält. De har olika bakgrund som sjuksköterskor, arbetsterapeuter, tandläkare och läkare. De flesta är dessutom disputerade inom sina respektive områden och har en omfattande klinisk förankring. Detta gör boken Äldres hälsa och ohälsa till en av de mest aktuella och relevanta böckerna inom området i dag. Boken vänder sig till universitets- och högskolestuderande på grundläggande nivå. Den är också av intresse för kliniskt verksamma inom kommuner, landsting och prehospital vård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äldres hälsa och ohälsa : en introduktion till geriatrisk omvårdnad
  2. +
  3. Geriatrisk omvårdnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Geriatrisk omvårdnad av Marit Kirkevold, Karin Brodtkorb, Anette Hylen Ranhoff (häftad).

Köp båda 2 för 1217 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »