Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2009-05-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Qbfb,Oha
ISBN
9789144053936

Anställningsbarhet : perspektiv från utbildning och arbetsliv

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2009-05-13

Slutsåld

De senaste åren har anställningsbarhet vuxit fram som ett centralt policybegrepp i Sverige. Det används ofta i diskussioner inom både utbildning och arbetsliv. Vanligt ställda frågor är: Leder utbildning till ökad anställningsbarhet? Får de studerande lära sig vad som krävs för att bli anställda? Ofta används begreppet okritiskt och dess betydelse är otydlig.

I denna bok diskuteras och analyseras anställningsbarhet och dess användning kritiskt. Exempel ges från bland annat personalvetarprogrammet, läkar- och civilingenjörsutbildningar, yrkes- och yrkeslärarutbildningar, hälsopreventivt arbete på arbetsplatsen och från kompetensutveckling av vårdbiträden inom omsorgen.
Genom dessa exempel får läsaren bilder av vad anställningsbarhet kan vara, hur det tar sig uttryck till exempel genom införandet av olika managementidéer, och vilka konsekvenser det får för arbetets organisering och individers handlande.
Boken vänder sig till blivande personalvetare, studie- och yrkesvägledare samt studerande inom pedagogik med inriktning på arbetsliv och vuxnas lärande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Anställningsbarhet : perspektiv från utbi...