Kriminallitteratur : utveckling, genrer, perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2011-04-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
220 x 145 x 15 mm
Vikt
520 g
SAB
G.0977
ISBN
9789144054186
Kriminallitteratur : utveckling, genrer, perspektiv (häftad)

Kriminallitteratur : utveckling, genrer, perspektiv

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-04-04
444
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Deckaren har sedan länge intagit såväl bestsellerlistorna som tv-tablåerna, och får nu också allt större utrymme i kulturdebatten och på universiteten. Deckarens möjligheter att nå och påverka människor i samhället är därmed större än för många andra fiktionsgenrer, och därför ökar också vikten av att skapa kunskap om och att kunna analysera genren i alla dess former.Kriminallitteratur. Utveckling, genrer, perspektiv är den första breda introduktionen till deckargenren på svenska. Författarna skildrar genrens svenska och internationella utveckling och dess olika subgenrer. Särskilt utrymme ägnas åt den svenska deckarproduktionen. Författarna presenterar också olika sätt på vilka den deckarintresserade kan närma sig genren och pekar på intressanta områden för fortsatt forskning. I första hand är boken tänkt för studenter vid universitet och högskolor, men den fungerar också som inspirerande läsning för den enskilda deckarläsaren, för läsecirklar och i alla andra sammanhang där deckarkunskap efterfrågas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kriminallitteratur : utveckling, genrer, perspektiv
 2. +
 3. Bilderbokens pusselbitar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bilderbokens pusselbitar av Maria Nikolajeva (häftad).

Köp båda 2 för 860 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kriminallitteratur : utveckling, genrer, perspektiv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra läsning!
  Theeli, 8 februari 2022

  Jag saknar de senaste +10 åren. Det har nog hänt en hel del inom kriminallitteraturen sedan 2011. En ny upplaga hade varit önskvärt!

 2. Kunskapspackat
  Chana, 21 december 2021

  ...och så intressant för den som uppskattar deckare men vill gå lite längre i sina funderingar och analyser. Uppdelad i teman/kapitel som kan läsas i oordning om man så vill.

 3. För mig som är både professionellt och privat...
  Berit, 10 januari 2014

  För mig som är både professionellt och privat intresserad av kriminallitteratur är boken en guldgruva för ingående kunskap om olika genrer såväl som enskilda författarskap. Boken har också utmärkta register, med författare inkl.pseudonymer, boktitlar, sakord samt litteraturhänvisningar. Be

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna