Kriminallitteratur : utveckling, genrer, perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2011-04-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
220 x 145 x 15 mm
Vikt
520 g
SAB
G.0977
ISBN
9789144054186
Kriminallitteratur : utveckling, genrer, perspektiv (häftad)

Kriminallitteratur : utveckling, genrer, perspektiv

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-04-04
394
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Deckaren har sedan länge intagit såväl bestsellerlistorna som tv-tablåerna, och får nu också allt större utrymme i kulturdebatten och på universiteten. Deckarens möjligheter att nå och påverka människor i samhället är därmed större än för många andra fiktionsgenrer, och därför ökar också vikten av att skapa kunskap om och att kunna analysera genren i alla dess former.Kriminallitteratur. Utveckling, genrer, perspektiv är den första breda introduktionen till deckargenren på svenska. Författarna skildrar genrens svenska och internationella utveckling och dess olika subgenrer. Särskilt utrymme ägnas åt den svenska deckarproduktionen. Författarna presenterar också olika sätt på vilka den deckarintresserade kan närma sig genren och pekar på intressanta områden för fortsatt forskning. I första hand är boken tänkt för studenter vid universitet och högskolor, men den fungerar också som inspirerande läsning för den enskilda deckarläsaren, för läsecirklar och i alla andra sammanhang där deckarkunskap efterfrågas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kriminallitteratur : utveckling, genrer, perspektiv
  2. +
  3. Brottsplats Stockholm: Urban kriminallitteratur 1851-2011

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brottsplats Stockholm: Urban kriminallitteratur... av Alexandra Borg (inbunden).

Köp båda 2 för 593 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kriminallitteratur : utveckling, genrer, perspektiv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. För mig som är både professionellt och privat...
    Berit, 10 januari 2014

    För mig som är både professionellt och privat intresserad av kriminallitteratur är boken en guldgruva för ingående kunskap om olika genrer såväl som enskilda författarskap. Boken har också utmärkta register, med författare inkl.pseudonymer, boktitlar, sakord samt litteraturhänvisningar. Be

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna