Personcentrerad omvårdnad : i teori och praktik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2009-12-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Santamäki Fischer, Regina (förf.) / Svanström, Maria (förf.) / Törnquist, Agneta (förf.) / Wijk, Helle (förf.) / Willman, Ania (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 9 mm
Vikt
180 g
SAB
Vpg
ISBN
9789144054391
Personcentrerad omvårdnad : i teori och praktik (häftad)

Personcentrerad omvårdnad : i teori och praktik

(6 röster)
Häftad Svenska, 2009-12-16
295
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok belyser på ett lättillgängligt sätt vad personcentrerad omvårdnad är i olika vårdverksamheter, vad det betyder för upplevelser av hälsa och mått på hälsa, i relation till evidens, ledarskap, miljö, samt hur det kan mätas och införas i kliniska verksamheter och i forskning.

Begreppet personcentrerad omvårdnad används vanligtvis för att beskriva vård med personen i centrum, där personens upplevelse av sjukdomen ges plats i alla aspekter av vården. Detta kan kontrasteras med det vanligen rådande perspektivet inom hälso- och sjukvård där det professionella perspektivet ofta är förhärskande och uttrycks genom diagnoser, standardiserade behandlingar och sjukdomscentrerade samtal och där personens egen upplevelse av sjukdom kan marginaliseras. Personcentrerad omvårdnad anses i allt större utsträckning vara liktydigt en god omvårdnad, i synnerhet inom äldre- och demensvården. För att kunna ge en god omvårdnad, behöver den sjuke/äldre/funktionshindrades perspektiv synliggöras, beaktas och inkluderas i hela vårdprocessen.

Boken vänder sig till studenter på grundläggande- och avancerad nivå inom omvårdnad, rehabilitering och geriatrisk vård. Den kan också användas av kliniskt verksamma inom hälso- och sjukvården och andra som vill bredda sin kunskap kring ett personcentrerat förhållningssätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Personcentrerad omvårdnad : i teori och praktik
  2. +
  3. Det goda åldrandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det goda åldrandet av Lena Aléx, Birgitta Bernspång, Yngve Gustafson, Elisabeth Jonsén, Astrid Norberg (häftad).

Köp båda 2 för 770 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Personcentrerad omvårdnad : i teori och p...