Aktier, optioner, obligationer : en introduktion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2009-04-07
Upplaga
11
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 12 mm
Vikt
340 g
SAB
Qaeca-c,Qci
ISBN
9789144054773
Aktier, optioner, obligationer : en introduktion (häftad)

Aktier, optioner, obligationer : en introduktion

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2009-04-07
396
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Aktier, optioner, obligationer : en introduktion Kan levereras innan julafton
Denna bok om aktier, optioner och obligationer ger läsaren grundläggande kunskaper om- vad en aktie, option eller obligation är och vilka funktioner dessa fyller- hur marknaden för dessa värdepapper fungerar- hur aktier, optioner och obligationer värderas- ny- och fondemissioner- principerna för beskattning av aktier- existerande serviceorgan på värdepappersområdet- hur man skaffar sig ekonomisk information om företag, värdepapper och finansiella marknader... och mycket annat.I denna elfte upplaga har hänsyn tagits till nyheter inom framför allt marknadsförhållanden samt ändrad lagstiftning och beskattning. Ökad användning av kapital- och pensionsförsäkringar som placeringsorgan för aktier och obligationer har uppmärksammats. Beteckningar och språklig praxis har anpassats.Aktier, optioner och obligationer riktar sig såväl till professionella aktörer på de finansiella marknaderna som till läsare med ett allmänt intresse för hur dessa marknader fungerar. Boken är också skriven för att kunna användas som lärobok på universitet, högskolor och i andra utbildningssammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Aktier, optioner, obligationer : en introduktion
 2. +
 3. Erik Paulsson : superentreprenören

De som köpt den här boken har ofta också köpt Erik Paulsson : superentreprenören av Lasse Mauritzson (inbunden).

Köp båda 2 för 636 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Aktier, optioner, obligationer : en introduktion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ny bok nödvändig
  Mats Frick, 21 december 2020

  Jag köpte boken som eget inläsningsmaterial till ett kursmoment jag planerar om finansiella marknader. Den innehåller en bra avvägning av stoff men den lider av att vara alldeles för gammal. Första utgåvan kom 1975 och det märks tydligt i språk och exempel. Denna utgåva är från 2009 och redan där börjar åldern märkas, det är mycket som hänt bara sedan dess. Bildmaterialet är från nittiotalet och är av låg kvalitet. Resonemang om användning av datorer är hopplöst ålderdomligt.

  Det här... Läs hela recensionen

 2. En bra grundbok om finansmarknaden
  Magnus Norberg, 8 februari 2015

  Det är en bra grundbok om finans- och aktiemarknadskunskap som är mycket innehållsrik. Boken hade vunnit på fler exempel, men författarna bidrar med mycket kunskap och erfarenheter.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sigurd Hansson

 • Företags- och räkenskapsanalys

  Sigurd Hansson, Per Arvidson, Hans Lindquist

  Företags- och räkenskapsanalys är en heltäckande och grundläggande bok inom området finansiell analys av företags och organisationers externa räkenskaper. Bokens ansats och idé är att beräkna nyckeltal och göra analyser baserade på företagens publ...

 • Finansiering

  Niclas Andrén, Tore Eriksson, Sigurd Hansson

  Det här är en introduktion till finansiellt beslutsfattande i alla typer av företag, såväl stora som små, privata som börsnoterade, aktiebolag som enskilda firmor och handelsbolag. Bokens fokus ligger på finansieringen av företagets verksamhet och...