Att intervjua barn : med intellektuella och neuropsykiatriska funktionshinder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2009-04-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Cederborg, Ann-Christin (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 5 mm
Vikt
130 g
SAB
Dofa,Ohfb:dd
ISBN
9789144054797
Att intervjua barn : med intellektuella och neuropsykiatriska funktionshinder (häftad)

Att intervjua barn : med intellektuella och neuropsykiatriska funktionshinder

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2009-04-30
237
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Utredningsmetodiken i ärenden när det finns en risk att barn med kommunikativa hinder varit utsatta för negativa upplevelser såsom övergrepp behöver förbättras. Att öka medvetenheten om dessa barns sårbarhet såväl som kapacitet är viktigt, men också att sprida kunskap om bemötandetekniker som kan underlätta för dem att berätta.
Den här boken främjar utvecklingen av en gemensam kunskapsbas för hur barn med intellektuella och neuropsykiatriska svårigheter kan förstås och bemötas. Om de personer som möter barn bättre lär sig hur de kan lyssna och intervjua ökar förutsättningarna för att barn kan förmedla sina erfarenheter. Om berättelsen tillkommit utifrån rekommenderade förutsättningar ökar också trovärdigheten. Boken är framförallt inriktad på barn och ungdomar med funktionshinder, men kan även bidra till att utveckla bemötandet av barn i allmänhet. Den första delen i boken är en kortfattad beskrivning av olika funktionsnedsättningar. Därefter följer en genomgång av intervjutekniker som kan underlätta för dessa barn att berätta så korrekt som möjligt.
Boken vänder sig i första hand till dem som i sitt arbete möter barn med intellektuella och neuropsykiatriska funktionshinder samt till studerande och yrkesverksamma psykologer, socionomer, läkare, poliser, jurister och nämndemän och andra som möter barn i utsatta situationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att intervjua barn : med intellektuella och neuropsykiatriska funktionshinder
  2. +
  3. Språklig mångfald i klassrummet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språklig mångfald i klassrummet av Åsa Wedin, Gudrun Svensson, Ann-Christin Torpsten, Jim Cummins, Anneli Wessman (häftad).

Köp båda 2 för 506 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att intervjua barn : med intellektuella och neuropsykiatriska funktionshinder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Det är en lättläst bok som har många bra konkreta tips...
    Berit, 2 oktober 2013

    Det är en lättläst bok som har många bra konkreta tips om vad personer som intervjuar barn med intellektuella och neuropsykiatriska funktionshinder ska tänka på.

Visa alla 1 recensioner