Sokratiska samtal i undervisningen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2015-11-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 153 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Eaby
ISBN
9789144054858
Sokratiska samtal i undervisningen (häftad)

Sokratiska samtal i undervisningen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-11-18
263
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Det sokratiska samtalet ger barn och ungdomar en unik möjlighet att utveckla sin förmåga till kritiskt tänkande, sin förmåga att värdera och göra kloka val, att göra sin röst hörd och att samarbeta konstruktivt med andra. De sokratiska samtalen hör hemma i en humanistisk tradition, där allas möjlighet att delta aktivt i ett demokratiskt samhälle är yttersta mål. Samtalens bakomliggande teori är sociokulturell och bygger på antaganden om individens förmåga till kritisk analys. Genom en undersökande och samarbetande dialog tränas deltagarna att analysera underliggande värderingar och idéer på olika områden av mänskligt vetande såsom historia, fysik, matematik och konst. I den här boken presenteras det sokratiska samtalets historia, teoretiska grund och didaktik. Författaren diskuterar förutsättningar och steg på vägen samt förklarar med en mängd belysande exempel hur samtalen kan genomföras i praktiken. Samtalen kan föras inom alla ämnesområden i såväl förskola och fritidshem som i grundskola och gymnasium.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sokratiska samtal i undervisningen
  2. +
  3. Reflektionshandboken för pedagoger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Reflektionshandboken för pedagoger av Kristin Bie (häftad).

Köp båda 2 för 480 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sokratiska samtal i undervisningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Oerhört värdefull
    Thea, 30 maj 2018

    En fantastisk bok att ha i sitt arsenal som lärare, med hjälp av den här boken har jag haft Sokratiska samtal i klasser som är väldigt tysta där redan efter första samtalet eleverna har överraskat med hur mycket de har talat under samtalet. Längtar efter att få prova hur det tar sig med en "stökig" klass!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ann S Pihlgren