Skapa och bygga hälsa på arbetsplatsen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2009-07-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
277 g
SAB
Vna
ISBN
9789144055169
Skapa och bygga hälsa på arbetsplatsen (häftad)

Skapa och bygga hälsa på arbetsplatsen

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2009-07-24

Slutsåld

Boken Skapa och bygga hälsa på arbetsplatsen belyser hur vi med hjälp av ett hälsopromotivt agerande kan påverka medarbetarnas hälsa, engagemang och produktivitet. Forskningsvärldens teoretiska och empiriska resultat flätas samman med förslag och idéer som är applicerbara ute på arbetsplatserna. I varje kapitel länkas texten till olika verktyg som stödjer läsaren i det praktiska hälsopromotiva arbetet. Exempelvis åskådliggörs hur man kan kostnadsberäkna hälsopromotiva aktiviteter. Läsaren blir väl bekant med en rad olika begrepp som hälsostödjande ledarskap, återhämtande miljöer, socialt samspel, trivselljud, socialt stöd, ekodesign, hanteringsstrategier, delaktighet, motiverande och reflekterande samtal för livsstilsförändring, hälsostödjande miljöer samt ergonomi. Begreppet känslan av sammanhang löper som en röd tråd genom boken och synliggör hur vi konkret kan arbeta för att stärka individens känsla av sammanhang på arbetsplatsen. Boken riktar sig till studerande såväl som yrkesverksamma som arbetar med hälso- och arbetsmiljöfrågor, t.ex. hälsopedagoger, hälsoutvecklare, HR-konsulter och chefer, men den vänder sig även till arkitekter, byggnadsingenjörer och formgivare som i sina kreativa yrken vill delta i det hälsopromotiva arbetet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skapa och bygga hälsa på arbetsplatsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skapa bygga hälsä på arbetsplatsen
  Å, 15 december 2015

  Boken är lättläst och man får en bra grundkunskap.
  Jag och läser hälsa och rehabiliteringspogrammet och boken var givande i de ämnet.
  Rekomenderar boken!

 2. Heltäckande arbetsmiljöbok
  Vetgirig (Stockholm), 19 juni 2013

  Den har bra och användbara verktyg för att skapa en hälsofrämjande arbetsmiljö. Extra intressant hur man kan använda den fysiska miljön för att främja hälsan på arbetsplatsen. Plus får den för att den har ett vetenskapligt perspektiv.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna