Mobbning : en social konstruktion? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2011-08-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 7 mm
Vikt
250 g
SAB
Eaad
ISBN
9789144055596
Mobbning : en social konstruktion? (häftad)

Mobbning : en social konstruktion?

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-08-17
294
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad är egentligen mobbning? Begreppet används i olika sammanhang som om vi alla vore överens om vad det handlar om. Det är ett känsloladdat begrepp som väcker uppmärksamhet eftersom det är ett stort problem i skolan som måste hanteras och motverkas. Men hur ska det gå till? Som ett svar på problemet med mobbning bland barn och ungdomar i skolan har en rad åtgärder och metoder för att hantera problemet vuxit fram, både från myndighetshåll och genom privata initiativ. Men vad innebär dessa och vad får de för konsekvenser i barns och ungdomars sociala vardag? I boken diskuterar och problematiserar författarna mobbning i skolan som ett komplicerat och omdiskuterat problem. Boken tar utgångspunkt i ett kritiskt förhållningssätt till den rådande bilden av och synen på mobbning. Behovet av att betrakta mobbning ur flera och olika perspektiv lyfts fram och olika föreslagna lösningar och åtgärder mot problemet presenteras och diskuteras. Boken riktar sig till studenter som utbildar sig till lärare, specialpedagoger, psykologer, socionomer samt till lärarutbildare och för kompetensutveckling av yrkesverksamma och andra intresserade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mobbning : en social konstruktion?
 2. +
 3. Fritidshemmet - - fritidslärares uppdrag på fritidshemmet och i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fritidshemmet - - fritidslärares uppdrag på fri... av Ann S Pihlgren (häftad).

Köp båda 2 för 607 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mobbning : en social konstruktion?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra kurslitteratur
  Johanna Irehäll (Mariestad), 26 november 2014

  Tyckte det var en bra bok som tog upp relevanta begrepp med bra förklaringar. Fann den väldigt använd bar under min kurs.
  Skulle dock inte rekommendera den till en vän då jag då den för mig är en kursbok. Rekommenderar den till de som får den som förslag på sin kurslista.

 2. Bra bok om mobbning
  Madelene Kindlund, 7 augusti 2014

  Jag tycker denna bok gav mig insikter och kunskaper om mobbning. Mobbning är något som berör många och som man kan få för mycket kunskap om. Kan varmt rekommendera boken

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Inneslutning och uteslutning : barns relationsarbete i skolan

  Marie Wrethander

  "Ska vi va idag?" är en vanlig fråga som barn ställer till varandra när de skapar samhörighet i vardagliga relationer i och utanför skolan. Ur barnens perspektiv kan handlingar där de både innesluter och utesluter varandra ses som nödvän...