Sektsjuka : bakgrund, uppbrott, behandling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2009-08-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Swartling, Gudrun (förf.) / Järvå, Håkan (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 11 mm
Vikt
320 g
SAB
Vlb,Cm,Doee
ISBN
9789144055602
Sektsjuka : bakgrund, uppbrott, behandling (häftad)

Sektsjuka : bakgrund, uppbrott, behandling

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2009-08-18
408
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
SEKTSJUKA - Bakgrund - uppbrott - behandling är en genomgång av stora delar av den samlade erfarenhet och forskning som finns kring den problematik som rör uppbrott från sekteristiska och totalitära rörelser, både i Sverige och utomlands. Boken består av tre delar. Den första delen är ett teoriavsnitt med en genomgång av aktuell forskning. Den andra delen är inriktad på själva behandlingen och innehåller en genomgång av de olika problem som kan drabba avhoppare, vanliga missförstånd och myter samt viktiga råd, tips och verktyg till behandlare. Boken avslutas med ett antal fallbeskrivningar. Den organiserade hjälpverksamhet som funnits i Sverige har till största delen byggt på frivilliga insatser från anhöriga och före detta medlemmar. Men det har på senare tid börjat växa fram en grupp människor som förutom denna erfarenhet även utbildat sig professionellt inom någon form av vårdande yrke. Samtliga författare i boken tillhör detta nätverk. Förhoppningen är att denna bok ska leda till ökad förståelse för patientgruppen inom både vården och socialtjänsten och alla andra yrkesgrupper som kommer i kontakt med den.Mind control är en process där individens fria val undergrävts av enskilda individer eller organisationer med hjälp av metoder som förändrar och förvanskar en individs perceptioner, motivation, affekter, kognition och beteende. Det är inget magiskt eller mystiskt med det hela, utan en process där man utnyttjar grundläggande psykologiska principer.Philip G. Zimbardo, professor emeritus i psykologi
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sektsjuka : bakgrund, uppbrott, behandling
 2. +
 3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 627 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sektsjuka : bakgrund, uppbrott, behandling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. bra faktabok
  Pettersson, 30 augusti 2017

  bra faktabok intressant. ifall man är intresserad av sekter...Tar dock lite tid att läsa igenom ordentligt, så jag använder den mest som uppslagsbok.

 2. Sektsjuka
  Maria Helena Göransson, 25 april 2014

  De mer teoretiska kapitlen var en aning tunglästa, men de gav mycket bra info. Mest intressant är ändå att läsa de personliga berättelserna. De är inte bara intressanta utan ger också en väldigt bra förståelse för allt de som teorierna försöker förklara. När jag läste Håkan Järvås beskrivning av hur han förmåddes att springa vart han än skulle förflytta sig, förstod jag krafterna i det som han beskriver teorierna kring i samma kapitel.

  Boken har fått beröm för att vara den första ak... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna