Förvaltning och medborgarskap i förändring : etablerad praxis och kritiska perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2009-09-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ekelin, Annelie (förf.) / Engström, Anne (förf.) / Eriksén, Sara (förf.) / Flensburg, Per (förf.) / Giritli Nygren, Katarina (förf.) / Grundén, Kerstin (förf.) / Hedström, Karin (förf.) / Holmlid, Stefan (förf.) / Karlsson, Fredrik (förf.) / Lindblad-Gidlund, Katarina (förf.) / Löfgren, Karl (förf.)
Dimensioner
224 x 153 x 16 mm
Vikt
439 g
SAB
Odc,Bv
ISBN
9789144055626
Förvaltning och medborgarskap i förändring : etablerad praxis och kritiska perspektiv (häftad)

Förvaltning och medborgarskap i förändring : etablerad praxis och kritiska perspektiv

Häftad Svenska, 2009-09-03
370
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
E-förvaltning, dvs. offentliga e-tjänster, e-administration och e-demokrati, har kommit att bli ett vanligt inslag i kommuners, landstings, myndigheters och medborgares vardag. Trots att det i dag finns stor erfarenhet av och praktisk kompetens inom e-förvaltning, erbjuds emellertid inte så ofta möjlighet till reflektion och erfarenhetsutbyte eller till att utveckla en teoretisk referensram kring den pågående förändringsprocessen.Förvaltning och medborgarskap i förändring bidrar till att upprätta en dialog mellan pågående forskning och etablerad praxis inom området e-förvaltning. Boken ger en översikt av aktuell forskning såväl som praktiska erfarenheter från en mängd sammanhang med exempel från kommuner, landsting och myndigheter.Utifrån olika infallsvinklar och med skilda metodologiska angreppssätt analyseras utrymmet för design och styrning samt medborgarnas handlingsutrymme. Bland annat diskuteras medborgarnas möjligheter att påverka det pågående förändringsarbetet och hur e-tjänster kan designas för att möta olika medborgarperspektiv. Författarna väcker också frågan om vilka konsekvenser den pågående omvandlingen av offentlig förvaltning kan komma att få. Varje kapitel avslutas med ytterligare frågor för diskussion och reflektion. Boken vänder sig till studenter inom ämnen som informatik, offentlig administration och företagsekonomi samt till yrkesverksamma med intresse för verksamhetsutveckling och IT-frågor i offentlig förvaltning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förvaltning och medborgarskap i förändring : etablerad praxis och kritiska perspektiv
  2. +
  3. Vägar till medborgarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägar till medborgarskap av Pieter Bevelander, Christian Fernández, Anders Hellström (häftad).

Köp båda 2 för 549 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Förvaltning och medborgarskap i förändrin...