Svenska i kontrast (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2012-04-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 172 x 15 mm
Vikt
356 g
SAB
Fc
ISBN
9789144055732

Svenska i kontrast

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-04-13
389
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För den som har svenska som modersmål kan förstås svenskans struktur uppfattas som enkel och självklar. Men vilka egenheter har svenskan om man i stället skulle försöka se språket utifrån, med nya ögon? Kan det rentav vara så, att den som ska lära sig svenska som sitt andraspråk ser svenskan som ett svårt och exotiskt språk?
Svenska i kontrast tar upp grammatiska strukturer i svenska samt fjorton andra språk som är vanliga förstaspråk i Sverige i dag. Genom systematiska språkjämförelser och språktypologiska förklaringar belyser författaren svenskan och dess egenheter i ljuset av hur andra språk är beskaffade. Sådana kunskaper är särskilt viktiga för den som i sin undervisning måste kunna göra korrekta analyser av andraspråkselevernas språkliga färdigheter och stötta dem i deras språkutveckling på ett genomtänkt sätt.
Boken vänder sig till lärarstudenter i svenska och svenska som andraspråk. Den fungerar även utmärkt som uppslagsbok för den som behöver veta mer om sina elevers förstaspråk och få grepp om sådant i svenskans grammatik som kan vara särskilt svårfångat för dem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenska i kontrast
 2. +
 3. Känslofällan : ta makten över dina känslor, tankar och ditt beteende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känslofällan : ta makten över dina känslor, tan... av Siri Helle (pocket).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svenska i kontrast. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok för alla som undervisar svenska som andras
  Lindasbocker (Sölvesborg), 22 september 2019

  En bok som alla som undervisar i SVA borde ha i sitt biblioteket. Förklarar på ett tydligt sätt skillnader och likheter mellan svenska och språk som man ofta möter som SVA-lärare. Rekommenderas varmt!

 2. Iintressant och lättläst
  Natalie, 10 februari 2017

  Beskrivning av hur inlärning av svenska språket påverkas av olika modersmål. Ett bra hjälpmedel för alla som undervisar svenska som andra språk.

Visa alla 2 recensioner