Attityder till miljöfrågor : utveckling, betydelse och förklaringar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
98
Utgivningsdatum
2012-08-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 6 mm
Vikt
165 g
SAB
333.72,Qadn
ISBN
9789144055749
Attityder till miljöfrågor : utveckling, betydelse och förklaringar (häftad)

Attityder till miljöfrågor : utveckling, betydelse och förklaringar

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-08-10
256
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
De senaste decennierna har vi sett en exceptionell förändring i synen på miljöproblem. Lokala miljöproblem har länge funnits i mänskliga samhällen, men på senare tid har det blivit uppenbart att miljön är ett globalt problem. I och med att vi går från omedelbara hot i vår omgivning till framtida betydligt större hot är förståelsen om hur vi tänker och vad vi tycker om miljöfrågor viktigare än någonsin. Sverige framhålls ofta som ett föregångsland när det gäller miljömedvetande, ändå finns det ingen samlad lättillgänglig kunskap om hur den svenska miljöopinionen faktiskt ser ut.
Attityder till miljöfrågor ger en pedagogisk översikt av attityder, hur de är uppbyggda och hur de kan förändras. Samtidigt besvaras en rad empiriska frågor om hur svenskarnas attityder till miljö faktiskt ser ut. Hur påverkas våra miljöattityder av mediebevakningen? Av ny kunskap? Av katastrofer som Tjernobylolyckan? Boken ger ökad kunskap om dessa aktuella och för hela samhället angelägna frågor.
Boken vänder sig i första hand till studenter inom samhälls- och beteendevetenskapliga ämnen på universitet och högskola, men är också relevant för alla som arbetar med att förstå och påverka människors åsikter och attityder till miljöfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Attityder till miljöfrågor : utveckling, betydelse och förklaringar
  2. +
  3. Klassamhällets kollektiva medvetande : klass och attityder i jämförande per

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klassamhällets kollektiva medvetande : klass oc... av Stefan Svallfors (häftad).

Köp båda 2 för 475 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Attityder till miljöfrågor : utveckling, ...