Fiktionsförståelse i skolan : svensklärare omvandlar teori till praktik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2011-08-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
250 g
SAB
Eabg
ISBN
9789144055756

Fiktionsförståelse i skolan : svensklärare omvandlar teori till praktik

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-08-17
289
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Begreppet fiktionsförståelse, som innefattar läsning, förståelse och meningsskapande kring en rad olika texttyper, är centralt för den här boken. Här diskuterar författarna vad fiktionsförståelse innebär och hur lärare kan undervisa om denna förståelse i en tid då multimodala fiktionstexter brukas av många människor, inte minst ungdomar. Fokus för boken är svensklärares eget lärande. Vi får följa hur de på olika sätt omsätter teorier om text, förståelse och fiktion i sin undervisning, bland annat genom att identifiera lärandemål och reflektera över arbetet i klassrummet. Vad innebär det att vara läsare? Vilka handlingar och kognitiva tankeoperationer utför läsare under läsprocessen? Och vilka didaktiska konsekvenser får processen att urskilja tydliga lärandeobjekt för undervisning om och med fiktionstext? Boken vänder sig främst till blivande och verksamma lärare i svenska i grundskolans senare år och gymnasium.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fiktionsförståelse i skolan : svensklärare omvandlar teori till praktik
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fiktionsförståelse i skolan : svensklärare omvandlar teori till praktik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och läsvärd med bra förankring i...
  Carihells, 20 september 2013

  Intressant och läsvärd med bra förankring i verkligheten. Där författarna ger en överblick av den verklighet som finns i dagens svenska skola. En handbok att använda i vardagen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Lättläst : Bokmarknad, ungdomslitteratur, skola

  Anna Nordenstam, Christina Olin-Scheller

  Lättläst skönlitteratur för unga är en högaktuell texttyp i stark expansion. Denna bok gör nedslag i historiken kring lättläst från 1960-talet till idag och här finns analyser av författares och förläggares syn på lättläst, av ungdomsböckernas tem...

 • Såpor istället för Strindberg? : litteraturundervisning i ett nytt medielandskap

  Christina Olin-Scheller

  I boken presenteras en studie av ett antal gymnasieelevers fiktionsläsning i såväl skolan som på fritiden. Studien visar att det finns en motsättning mellan skolans syn på läsning och elevernas fritidsläsning. Med utgångspunkt i det vidgade textbe...