Utmana, utforska, utveckla! : om läs- och skrivprocessen i skolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2010-10-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 5 mm
Vikt
200 g
SAB
Eaaca
ISBN
9789144055909

Utmana, utforska, utveckla! : om läs- och skrivprocessen i skolan

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2010-10-27
287
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läsande och skrivande av olika typer av texter är oerhört betydelsefullt för lärandet i alla skolämnen. När man lär sig något inom ett ämnesområde, innebär det också att man lär sig tala, läsa och skriva på ett nytt sätt. Det är framför allt så man får visa upp den kunskap man erövrat. Man förväntas exempelvis lära sig matematikens, fysikens, historieämnets och idrottsämnets språk. För många elever innebär det att de möter och förväntas gå in i ett för dem helt nytt och okänt sätt att uttrycka sig. Det är ett kulturmöte som för en del inte alltid är helt problemfritt. Frågor om elevers språk-, läs- och skrivutveckling och därmed om deras kunskapsutveckling står med andra ord högt upp på skolans agenda.I den här boken behandlas läs- och skrivundervisningen inom olika ämnesområden i framför allt grundskolans mellanår. I de olika kapitlen ger författarna redskap för att utforska läs- och skrivundervisningens grunder, texter och skrivuppgifter, samtalande, läsande och skrivande samt vilka kunskaper och tidigare läs- och skriverfarenheter eleverna men också lärarna själva har med sig in i skolarbetet. Med hjälp av utforskandet ges läraren möjlighet att utmana och utveckla sin egen undervisning.Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare i grundskolan, i synnerhet till dem som arbetar med barn i åldrarna 9-13 år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utmana, utforska, utveckla! : om läs- och skrivprocessen i skolan
  2. +
  3. Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassr

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kuns... av Pauline Gibbons (häftad).

Köp båda 2 för 674 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Utmana, utforska, utveckla! : om läs- och skrivprocessen i skolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Utomordentligt bra bok om den så viktiga läs- och...
    Eva Eriksson, 13 augusti 2013

    Utomordentligt bra bok om den så viktiga läs- och skrivprocessen i skolan. Användbar i alla stadier. Nu måste vi ta tag i läsundervisningen igen som inte bara handlar om att kunna ljuda ihop bokstäver till ord. Det handlar om att läsa och förstå det man läser.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna