Kvinnors hälsa : fakta och myter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2009-06-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 8 mm
Vikt
220 g
SAB
Vna
ISBN
9789144056135
Kvinnors hälsa : fakta och myter (häftad)

Kvinnors hälsa : fakta och myter

Häftad Svenska, 2009-06-23

Slutsåld

Vad är fakta och vad är myter när det gäller kvinnors hälsa? Hur kommer det sig att kvinnor lever längre än män fast de tycks vara mer sjuka under sin livstid? Varför är det kvinnor som söker sig till vården för övervikt när det är den manliga fetman som är den farliga? Detta är några av de frågor som diskuteras i denna bok.
I boken beskrivs också ett av vår tids största hälsoproblem, nämligen mäns våld mot kvinnor i nära relationer. Vidare beskrivs hur drömmen om den perfekta kvinnokroppen ständigt reproduceras i medierna och de eventuella effekter detta kan ha på huvudsakligen kvinnliga mediekonsumenter. I boken redovisas även hur kvinnor far illa vid skilsmässor och hur det påverkar hälsan. Vad som skiljer ohälsa från sjukskrivning och vad de sjukskrivna kvinnorna gör i sin vardag är ytterligare teman som behandlas i boken.
Boken är lämplig för universitetsstudier inom vård- och omsorgsutbildningar. Den är också av intresse för personer som i sin yrkesverksamhet arbetar med vård- och omsorgsfrågor.
I boken medverkar forskare från fem olika akademiska ämnen. Samtliga författare är verksamma forskare vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna