Lärande utvärdering : genom följeforskning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2009-05-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
410 g
ISBN
9789144056173
Lärande utvärdering : genom följeforskning (häftad)

Lärande utvärdering : genom följeforskning

(1 röst)
Häftad Svenska, 2009-05-26
348
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här boken presenterar ett delvis nytt perspektiv på lärande utvärdering i interaktiva former. Frågan är hur man ska uppnå långsiktiga effekter, det vill säga en hållbar utveckling med hjälp av projekt. Detta är en viktig fråga inte minst i genomförandet av EU:s strukturfonder.

I boken förankras begreppen kring lärande utvärdering i teori men huvuddelen av kapitlen utgår från exempel på lärande utvärdering och resonerar kring dessa. Viktiga delar i utvärderingsprocessen är exempelvis forskarens eller utvärderarens konstruktiva dialog med deltagarna, att granskningen är kritisk och att förhållningssättet växlar mellan närhet och distans. Gemensam kunskapsbildning är viktig i en lärande utvärdering och analysseminarier presenteras som ett sätt att nå dit.

Målgrupp för boken är högskolestuderande bland annat inom sociologi, pedagogik, företagsekonomi och personalvetarprogram. Boken bör även kunna användas i högskolekurser och uppdragsutbildning för chefer, utvecklare, konsulter, projektledare och utvärderare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande utvärdering : genom följeforskning
  2. +
  3. Att äga, styra och utvärdera stora projekt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att äga, styra och utvärdera stora projekt av Göran Brulin, Lennart Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 696 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lärande utvärdering : genom följeforskning