Problemskapande beteende vid utvecklingsmässiga funktionshinder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2009-09-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 11 mm
Vikt
320 g
SAB
Ohfh
ISBN
9789144056524

Problemskapande beteende vid utvecklingsmässiga funktionshinder

(46 röster)  |  Läs 13 recensioner
Häftad, Svenska, 2009-09-11
322 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Problemskapande beteende stör det normala samspelet mellan människor, och förekommer ofta vid psykiska eller neuropsykiatriska störningar av olika slag. Det kan vara allt från relativt beskedliga tics till vredesutbrott, olydnad, självskadande beteende eller bisarrt uppträdande, och är ett stort problem i många pedagogiska verksamheter. Även föräldrar till barn med särskilda behov kan ha svårt att veta hur man ska handskas med beteendeproblem. Denna bok ger dels en ram för förståelse av olika typer av problemskapande beteende, dels enkla metoder för att förebygga och hantera dessa beteenden. Metoderna tar utgångspunkt i vad som kännetecknar personer med ADHD, autismtillstånd, Tourettes syndrom och andra neuropsykiatriska funktionshinder samt utvecklingsstörning.

Boken riktar sig till blivande och yrkesverksamma psykologer, pedagoger och omsorgspersonal, men i lika hög grad till föräldrar och andra anhöriga. Bokens fallexempel rör både barn och vuxna, och är lika relevanta i skolan som i omsorgsverksamheter för vuxna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Problemskapande beteende vid utvecklingsmässiga funktionshinder
 2. +
 3. Utmaningar i förskolan : Att förebygga problemskapande beteenden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utmaningar i förskolan : Att förebygga problems... av David Edfelt (häftad).

Köp båda 2 för 606 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Problemskapande beteende vid utvecklingsmässiga funktionshinder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket användbar!
  Joachim Nygårds, 21 september 2017

  Bra beskrivningar som jag kan implementera i mitt dagliga arbete. Rekomenderar denna bok till alla som arbetar med barn. Både inom skola och behandlingsarbete.

 2. Mycket bra
  Marie Lindberg , 1 december 2016

  Borde vara obligatorisk läsning för alla som arbetar inom LSS och i skolan. Lättläst och med många bra fallbeskrivningar. Heljskov har mycket bra att säga om problemskapande beteende.

 3. Vägledande i yrket
  Linda, 26 november 2016

  Ger en mycket god introduktion kring bemötande av problemskapande beteende. Passar psykologer, socionomer, pedagoger och andra som handleder eller möter utmaningar med problemskpande beteende i vardagen.

 4. Aha-upplevelserna avlöser varandra
  Madeleine , 19 juli 2016

  Fantastiskt bra bok som belyser neuropsykiatriska funktionsnedsättningar från en helt ny vinkel. Jag använder boken i mitt dagliga arbete som lärare och i vardagen som mamma till ett barn med ADHD.
  När jag stöter på ett problem så brukar jag försöka fråga mig själv: Vems är problemet? Är det mitt? Jag praktiserar lågaffektivt bemötande och avledning så långt det är möjligt. Fantastisk handbok! Borde läsas av alla.

 5. lätt att förstå
  bonadea, 9 september 2015

  Mycket lärorikt utan att göra det svårt. Ger mycket bra bild hur man ska förhålla sig, och arbeta med människor med funktionshinder nedsättning.

 6. Har varit min Bibel i jobbet!
  Jbson, 27 januari 2015

  En mycket lärorik bok, som hjälpt mig att öppna upp många dörrar mellan mig och min brukare.
  En mycket lättläst & framförallt lärorik bok.

 7. Fantastisk bok
  Susann Hantosi, 10 juni 2014

  Väldigt bra bok! Det ger handfasta tips och lägger inte skulden på barnen. Vet ej vad jag kan skriva mer. Läs den

 8. Mycket lättläst och intressant - bör läsas av alla
  Kattis, 12 maj 2014

  Mycket lättläst och intressant bok. Skulle rekommendera att alla som arbetar med barn läser den. Gärna även andra som då kan få förståelse för att vi är olika.

 9. Denna bok är verkligen ett måste i bokhyllan om man...
  Hanna Lanquist, 12 januari 2014

  Denna bok är verkligen ett måste i bokhyllan om man kämpar med denna sortens problematik.
  Kanonbra bok som jag använder som en uppslagsbok.
  Återgår emellanåt till boken.
  Märks att författaren har bra kunskap om ämnet och han skriver mycket bra.
  Rekommenderas verkligen!

 10. För oss, som föräldrar till ett utvecklingsmässigt...
  Angelica, 10 december 2013

  För oss, som föräldrar till ett utvecklingsmässigt funktionshindrat barn, har den varit en fantastisk källa till kunskap, konkreta verktyg och förhållningssätt.
  En bok som innehåller viktig kunskap - inte bara för de som jobbar inom specialpedagogisk verksamhet utan även för resten av samhället. En syn på utvecklingsmässigt funktionshindrade som behöver nå ut till myndigheter och medborgare.

 11. Om du klarar att vara självkritisk och är beredd att...
  Camilla Hansson, 19 november 2013

  Om du klarar att vara självkritisk och är beredd att förändra ditt synsätt gällande elever med problemskapande beteende ska du läsa denna bok. Lättillgängling, konkret och tydlig i sitt budskap. Boken lägger fokus på mitt sätt att hantera ett problem istället för att barnet är problembäraren. Denna bok kan verkligen skapa en synvända i verksamheten och finna lösningar på det som är så svårt i skolan/förskolan.

 12. Mycket intressant och lärorik bok med varvad teori och...
  Anna Persson, 13 augusti 2013

  Mycket intressant och lärorik bok med varvad teori och praktiska exempel med fallbeskrivningar. Den här vill jag verkligen ha i min bokhylla!

 13. En mycket lättläst och tydlig bok om problemskapande...
  Marginalia, 15 maj 2013

  En mycket lättläst och tydlig bok om problemskapande beteenden - men framför allt hur man förebygger och ger den funktionshindrade chans att känna självkontroll. Författaren betonar att ansvaret ligger hos oss icke-autististiska, och alla som kommer i kontakt med barn och vuxna med autism borde läsa denna bok.

Visa alla 13 recensioner

Bloggat om Problemskapande beteende vid utvecklingsm...