Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2010-03-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
250 x 175 x 15 mm
Vikt
750 g
SAB
Qbab,Dokaa
ISBN
9789144056548
Ledarskap (häftad)

Ledarskap

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2010-03-12
508
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det viktigaste verktyget i ledarskapet är ledaren själv och därför är det personliga ledarskapet centralt i Ledarskap - personen, reflektionen, samtalet. Boken blandar teori med praktiska erfarenheter och den innehåller intervjuer med en rad profilstarka och intressanta personer om deras syn på ledarskap. Bland intervjupersonerna märks Pia Sundhage (förbundskapten USAs damlandslag i fotboll), Eva Hamilton (VD Sveriges Television), Ljubo Mrnjavac (grundare av Pölsemannen och känd från Draknästet på SVT), Kay Pollack (filmregissör) och Rakel Chukri (Kulturchef på Sydsvenskan). Till boken finns även en digital del med bl a övningar, case, diskussionsfrågor samt längre filmade intervjuer med fyra av intervjupersonerna.

Ledarskap - personen, reflektionen, samtalet är en grundläggande bok i ledarskap. Den innehåller de viktigaste teorierna och modellerna om ledarskap, verktyg som är till hjälp och underlättar förståelsen för komplexiteten i ledarskapet. I boken finns också många praktiska exempel och övningar, som syftar till att skapa inspiration, diskussion och reflektion.

Viktiga dimensioner i ledarskapet som tas upp är kommunikation, personligt ledarskap, grupper, ledarskap i förändring, situationsanpassat ledarskap, genus och etik. I boken behandlas ledarskap i många olika sammanhang som linjeorganisation, nätverk, grupper, projekt m.m.

Ledarskap - personen, reflektionen, samtalet vänder sig till studenter i samhällsvetenskapliga ämnen vid universitet och högskola men också till nya chefer, medarbetare som vill förstå mer om ledarskapet samt till erfarna chefer som vill arbeta med reflektion över sin roll.

Svenskt Projektforum har utsett boken till "Årets projektledarbok 2010".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ledarskap
 2. +
 3. Kommunikation för ledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunikation för ledare av Björn Nilsson, Anna-Karin Waldemarson (häftad).

Köp båda 2 för 843 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ledarskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Används som studentlitteratur vid universitet och...
  Sebastian Lindqvist (Stockholm), 16 april 2013

  Används som studentlitteratur vid universitet och högskolor och som så många liknande böcker är verket extremt akademiskt och fokuserar på siffror istället för praktiska exempel på ledarskap.

 2. Annorlunda och bra och nästan en femma!
  Mikael B, 20 maj 2010

  Ledarskapsböcker kan generellt få en att dra öronen åt sig en del. De kan lätt bli lite floskelaktiga. Röding och Blomquist går dock definitivt inte i den fällan. Deras sätt att väva in praktiska exempel ,och intervjuerna med ledare från vitt skiljda branscher och med olika bakgrund, i texten ger boken ett flyt och en tydlighet som gör den lätt att ta till sig.

  Jag kan också rekommendera den webbplats med bland annat längre filmade intervjuer som man får tillgång till när man köpt b... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bokvideo