Psykisk ohälsa hos barn och ungdomar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2012-11-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
371 g
SAB
Dofa
ISBN
9789144056692
Psykisk ohälsa hos barn och ungdomar (inbunden)

Psykisk ohälsa hos barn och ungdomar

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2012-11-30
542
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Inlärningssvårigheter, beteendeproblem och psykosociala svårigheter bland barn och ungdomar har under de senaste åren fått allt större utrymme i hälsodiskussionen. Epidemiologiska undersökningar som har gjorts de senaste decennierna visar en hög frekvens av psykiska problem som utgör ett lidande för såväl barnen och ungdomarna som för deras omgivning.
I Psykisk ohälsa hos barn och ungdomar ges en introduktion till de vanligaste psykiska hälsoproblemen som kan ses hos barn från spädbarnsålder till sena tonår. Boken inleds med en genomgång av barnets utveckling från foster till vuxen, varpå författaren beskriver de psykiska problem som kan uppstå under utvecklingen. Språk- och kommunikationsstörningar, sociala beteendestörningar, psykosomatiska störningar och problem i samband med missbruk av alkohol och droger är några av de områden som behandlas. Förebyggande insatser för att förhindra psykisk ohälsa finns också beskrivna. För att illustrera de olika psykiska hälsoproblemen innehåller boken ett stort antal fallbeskrivningar.
Psykisk ohälsa hos barn och ungdomar är en tvärprofessionell bok som i första hand vänder sig till yrkesversamma inom socialtjänsten, skolhälsovården och andra yrkesgrupper som möter barn och ungdomar i sin vardag. Boken kan med fördel även läsas av föräldrar och andra som är intresserade av ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykisk ohälsa hos barn och ungdomar
  2. +
  3. Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar av Veronika Kéri, Maria Wiwe (häftad).

Köp båda 2 för 915 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »