Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2013-04-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 155 x 20 mm
Vikt
640 g
SAB
F.063,808
ISBN
9789144056739
Argumentationens retorik : handbok (inbunden)

Argumentationens retorik : handbok

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2013-04-22
347
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Argumenterar gör vi av många olika anledningar: för att påverka andra med våra åsikter, för att lösa konflikter genom att göra upp fredligt eller för att ta ställning i frågor där vi är osäkra. Men argumentationens mångsidighet märks också i situationer då vi behöver vrida och vända på problem, söka kunskap genom att urskilja meningsfulla sammanhang eller handla klokt genom att väga för och mot olika alternativ. På så vis genomsyras våra liv av yttre och inre argumentationsprocesser - i hem, skola, arbetsliv och offentlighet.
Här presenterar Lennart Hellspong en sammanhängande syn på argumentation som en retorisk aktivitet, som vädjar inte enbart till vårt förnuft utan också till vår känsla och vilja. Genom tydliga exempel och förklaringar ges läsaren en fördjupad förståelse av vad det innebär att argumentera i samspel med andra. Bland mycket annat beskriver författaren argumentationsprocessens stadier, diskuterar hur åsiktskonflikter kan uppstå på olika nivåer och visar hur man avslöjar brister och svaga argument.
Argumentationens retorik riktar sig främst till studenter som deltar i kurser i argumentation och retorik på universitetsnivå, men kan också användas vid självstudier av var och en som vill utveckla och skärpa sin argumentationsförmåga.
Boken kompletteras av den praktiskt inriktade Argumentationens retorik. Övningar och analyser av Lennart Hellspong och Åsa Brumark.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lennart Hellspong