Den flerspråkiga människan : en bok om skriftspråkslärande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2010-04-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Ulrika Jakobsson
Dimensioner
230 x 210 x 15 mm
Vikt
890 g
SAB
F.047,F:do
ISBN
9789144056746

Den flerspråkiga människan : en bok om skriftspråkslärande

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2010-04-28

Slutsåld

Hur skiljer sig andraspråksinlärning från inlärning av förstaspråket? Vad är det för skillnad mellan att tillägna sig ett skriftspråk och att lära sig ett talspråk? Hur kan vi stötta barn som är i färd med att lära sig ett nytt språk eller nya varianter av språk? Kort sagt: Hur blir vi flerspråkiga? Det finns en mängd språk i världen och många sätt att lära sig språk på. I världssammanhang är det faktiskt fler människor som växer upp med ett antal olika talspråk än med bara ett. Även de som traditionellt kallats enspråkiga är egentligen att betrakta som flerspråkiga så snart de möter skriftspråket, eftersom kommunikationsvillkoren som gäller för tal och skrift är så olika. Sett ur en sådan synvinkel är vi faktiskt alla flerspråkiga. Att lära sig flera språk och vidareutveckla sina språk är en fråga om livskvalitet. Språket är nära sammanvävt med hur vi tänker och kommunicerar, med våra valmöjligheter och vår sociala identitet. Det är livsviktigt att vi får möjlighet att utvecklas som flerspråkiga människor. Boken vänder sig främst till blivande och verksamma lärare i förskola och tidig grundskola.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den flerspråkiga människan : en bok om skriftspråkslärande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Den har sina fördelar. Som kursbok på svenskt...
    Elin , 17 april 2013

    Den har sina fördelar. Som kursbok på svenskt universitet är det synd att den bearbetar Norge. En trivial kommentar men sidorna går inte att skriva på utan att det blir alldeles kladdigt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

  • Can We Read Letters?

    Finn Egil Tonnessen, Per Henning Uppstad

    &quote;In their new book, Finn Egil Tonnessen and Per Henning Uppstad provide a set of theoretical and philosophical reflections on research in reading and dyslexia. It is a pleasure to welcome this book, which reflects the many contributions made...