IKT i grund- och gymnasieskolans matematikundervisning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2012-06-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
215 x 175 x 15 mm
Vikt
799 g
SAB
Eabt
ISBN
9789144056777
IKT i grund- och gymnasieskolans matematikundervisning (häftad)

IKT i grund- och gymnasieskolans matematikundervisning

Häftad Svenska, 2012-06-20

Slutsåld

Den tekniska utvecklingen går mycket fort och påverkar, på många olika sätt, männi skors sätt att agera och lära sig. Snart sagt alla unga männi skor har tillgång till datorer och digitala medier på ett sätt som inte gick att förutse ens för tre år sedan. Dessa nya verktyg kommer nu in i skolan på bred front genom de så kallade en-till-en-satsningarna, där varje elev får tillgång till en egen dator. Att ta tillvara teknikens möjligheter är viktigt för alla lärare. Den här boken svarar på denna utmaning.
I boken beskriver författarna på ett handfast sätt hur kalkyl program, Geo Gebra, datoralgebrasystem (Maxima och Octave), skärminspelningsprogram, video, foto, mobiltelefoner och GPS går att använda i matematikundervisningen på många olika nivåer. Även nätbaserade resurser som KhanAcademy, WolframAlpha och YouTube behandlas ingående. I boken finns dessutom mängder av exempel som i de flesta fall är kopplade till instruktionsfilmer och annat digitalt material på bokens webbsida. En tanke som genomsyrar materialet är att alla, oavsett tidigare erfaren heter, med hjälp av beskrivningarna och exemplen i boken och tillhörande videofilmer ska kunna komma igång och arbeta praktiskt med de olika programmen och de nätbaserade resurserna.
Boken vänder sig till alla lärare i matematik från grundskolan till hög skolan. Den bör vara av särskillt intresse för studenter på lärarutbildningarna som kommer ut som nya lärare i en skola i snabb förändring.
IKT i grund- och gymnasieskolans matematikundervisning omfattar också en webb med över 100 filmer som beskriver uppgifts- eller lösningskonstruktioner i kalkylprogram, i GeoGebra, i datoralgebrasystem, hur du använder en GPS för geocaching, hur du hanterar filmteknik m.m. Instruktioner för hur du kommer åt materialet på webben finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »