Varför historia? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2011-07-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
200 x 120 x 5 mm
Vikt
120 g
SAB
K
ISBN
9789144057194
Varför historia? (häftad)

Varför historia?

(6 röster)
Häftad, Svenska, 2011-07-08
161
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 22:00 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Varför bry sig om historien i ett land som Sverige, ett land som haft fred i två hundra år? När andra länder minns sina stupade, sina revolutioner, sina hjältar och sina tragedier, vad ska då svenskarna minnas? Svenska historiker hävdar ändå att historiska kunskaper är väsentliga. Historien kan säga oss hur vi hamnat där vi är, varför vi är de vi är och kanske också något om vilka vägar vi kan välja inför framtiden.

Den här boken är en introduktion till studiet av historieämnet på universitet och högskolor. Här ges en koncentrerad översikt över den svenska historieforskningens utveckling. Vidare diskuteras vad historiska kunskaper kan tänkas säga om existentiella frågor, hur det kan gå till när historiker skriver historia och hur man under olika perioder tolkat det förflutna.

Framställningen tar sin utgångspunkt i den grundläggande frågan "Varför historia?" och är också en plädering för nyttan och nöjet med historia, en vetenskap som gör det möjligt att ställa de grundläggande, existentiella frågorna om människan i samhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varför historia?
  2. +
  3. Nordens historia : en europeisk region under 1200 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordens historia : en europeisk region under 12... av Harald Gustafsson (inbunden).

Köp båda 2 för 522

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Varför historia?